изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:15 EEST
Мъжете са виновни за лошото настроение на жените    
ЛюбопитноАко видите нацупена и раздразнителна жена, бъдете сигурни, че има мъж около нея, и то смотан. Учени от университета в Харвард твърдят, че главната причина за лошото настроение на жените са мъжете.

Представителките на нежния пол се оплакват от лошо настроение почти два пъти повече от представителите на противоположния пол, защото жените са по-отговорни в изпълняване на служебните си задължения, убеден е д-р Роналд Кеслер, социолог към Медицинския колеж на Харвард.

Мъжете, от своя страна, по-лесно се освобождават от лошото настроение, тъй като носят по-малко отговорности от жените, твърди д-р Кеслер. Дамите скачат от проблем на проблем, без да си починат и да оставят време само за себе си.

Изследванията на Кеслер са базирани на проучвания на 116 двойки. Всяка от тях по време на експеримента е водила дневник за емоционалното си състояние в продължение на 6 седмици. Резултатите показват, че мъжете оставят проблемите си на работното място за разлика от жените.

"Мъжете не пренасят грижите в къщи. В главите на съвременните жени обаче, особено на тези с безпомощни съпрузи, е въртележка от задачи - мислят децата, мъжа, дома, здравето на семейството, подновяване на обзавеждането", казва д-р Кеслер.

Именно смотаните партньори и многото дейности, които провокират стрес, водят жените до състояние на продължително лошо настроение и до депресия, обобщава ученият.

magi.triada.bg

 


Сходни връзки

Мъжете са виновни за лошото настроение на жените | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди