изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:45 EEST
ИЗТЪРВАН ГАЕЧЕН КЛЮЧ ДОВЕЛ ДО СМЪРТТА НА РАБОТНИКА ВЪВ ВРАЧАНЦИ    
НовиниДирекция "Областна инспекция по труда" в Добрич е констатирала нарушения в организацията на работата в случая с трудовата злополука, довела до смъртта на 42-годишния Васил Иванов на 5 април в с. Врачанци, съобщи за НДТ директорът й Младен Мартинов. Както НДТ вече писа, мъжът падна от площадка на 10 метра височина и загина на място при монтаж на обезплашител на асфалтовата база на "Пътно строителство". Основната работа на Иванов е била машинист на пътно-строителни машини. Работил е при монтиране на съоръжението след проведен инструктаж.

Разследването на органите по безопасност на труда е установило, че фирмата е решила със собствени усилия да изгради съоръжението и е определила определен брой работници за целта. Не е бил изготвен план по безопасност и здраве, който се изисква за съоръжения с определена височина, каза М. Мартинов. И добави, че работните места на обекта не са били включени в оценката на риска. Работещите там 2 души не са били инструктирани специално във връзка с тази работа. Прегледът на здравното досие на загиналия сочел, че той не е имал здравни проблеми като световъртеж, високо или ниско кръвно налягане и т.н. Изяснено е, че злополуката е станала вследствие на изтърван гаечен ключ от Васил Иванов. Той е загубил равновесие и е политнал през отвора на площадката, където е работел. Установено е, че площадката не е била достатъчно обезопасена. Трябвало е тя да се обезопаси или работникът да е вързан с въже.
Предстой протоколът от проверката да бъде връчен и да се потърси административно-наказателна отговорност от фирмата-работодател и съответните длъжностни лица, каза още М. Мартинов.
 


Сходни връзки

ИЗТЪРВАН ГАЕЧЕН КЛЮЧ ДОВЕЛ ДО СМЪРТТА НА РАБОТНИКА ВЪВ ВРАЧАНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди