изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:25 EEST
НПО КАНДИДАТСТВАТ С 23 ПРОЕКТА ЗА ОБЩИНСКИ ПАРИ    
Новини23 проекта на неправителствени организации бяха подадени до 16 часа вчера в общината в Добрич. Тогава изтече крайният срок за кандидатстване с проекти по програмата за подпомагане на инициативи за развитие на гражданско общество на територията на общината.

 В местния бюджет за 2007 г. са заделени 40 000 лева. Програмата цели симулиране на сътрудничеството между НПО, местни общности, граждански групи и граждани и изграждане на партньорства с органите на местно самоуправление. По програмата се финансират инициативи и дейности, свързани с решаване на конкретни социални проблеми,  повишаване социалната ангажираност на младежите за разрешаване на специфичните им проблеми, преодоляване на социалната изолация и реинтеграция на уязвими и маргинализирани групи, насърчаване на доброволческа дейност, междукултурно и междуетническо сътрудничество и т.н. Максималната финансовата помощ за един проект е 2 500 лева за проекти, в които основен донор е община Добрич. В  случай на спечелен проект, за който кандидатстващата организация осигурява съфинансиране, максималната финансова помощ е 1/10 от  стойността на целия проект, но не повече от 5 000 лева при наличие на бюджетен кредит.
 


Сходни връзки

НПО КАНДИДАТСТВАТ С 23 ПРОЕКТА ЗА ОБЩИНСКИ ПАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди