изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:04 EEST
2 МИЛИОНА ЛЕВА СЕ УСВОЯВАТ ЗА ДЕПОТО ЗА ОТПАДЪЦИ В БОГДАН    
НовиниЗапочнали са дейностите по усвояване на средствата за реконструкцията на депото за твърди битови отпадъци край село Богдан, съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. В момента се работи по завършване на площадката на стопанския двор, вертикални планировки, трасира се пътната връзка със сметището, каза още той.

От републиканския бюджет бяха отпуснати 2 милиона лева за реконструкция на депото. Със средствата трябва да се осигури частичен пуск на първата клетка от 27 декара на рекултивираното сметище в село Богдан. Там ще могат да се депонират отпадъците на Добрич през следващите няколко години, тъй като старото сметище е с изчерпан капацитет.
На обекта е завършено изграждането на подпорната стена, изградени са ревизионни шахти, изграден е долният изолационен екран на депото, административно-битовата сграда и кантара в стопанския двор. Остава да се изгради част от дренажната система, да се асфалтира довеждащ път и да се довършат събирателните басейни. Очаква се частичният пуск на обекта и депонирането на твърди битови отпадъци на реконструираното сметище да започне от есента. Бъдещето на рекултивираното сметище ще зависи от решението за регионално депо за твърди битови отпадъци. Ако се стигне до решение за изграждане на такова в областта, след изчерпване капацитета на първата клетка, ще се използва регионалното сметище. В противен случай, за нуждите на Добрич ще се изгради втора клетка на площ до 50 декара.
Проектът за реконструкция и рекултивация на сметището в с. Богдан се реализира след проведен конкурс от консорциум "Екодепо". За оператор на сметището е избрана общинската фирма "Комуналефект".

 


Сходни връзки

2 МИЛИОНА ЛЕВА СЕ УСВОЯВАТ ЗА ДЕПОТО ЗА ОТПАДЪЦИ В БОГДАН | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
2 МИЛИОНА ЛЕВА СЕ УСВОЯВАТ ЗА ДЕПОТО ЗА ОТПАДЪЦИ В БОГДАН
Автор: Anonymous да 2007-04-18 @ 17:01 EEST
Golqmo kradene ste padne

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди