изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:46 EEST
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" ЩЕ РЕИНВЕСТИРА ПЕЧАЛБА ОТ БЛИЗО 12 МЛН. ЛВ.    
НовиниВчера компанията отчете положителни резултати от дейността си през миналата година

На провелата се традиционна бизнесзакуска с журналисти "Е.ОН България" обяви положителни финансови резултати за 2006 г. в размер на 11.852 млн. лв. Пред медиите бяха представени и  инвестиционните планове на компанията. "Често бяхме критикувани за отрицателните резултати през 2005 година. Това, че отчитаме положителни финансови резултати, доказва, че преструктурирането и инвестициите ни тогава са били правилни и навременни. И тъй като винаги сме имали сериозни намерения и дългосрочни стратегически интереси в страната, възнамеряваме да реинвестираме печалбата на компанията в развитието на дейността ни тук", е коментирал Манфред Пааш, председател на Управителния съвет на "Е.ОН България".
Според представения отчет, през 2006 г. дружеството е осигурило доставки на електроенергия за общо 5.2 млрд. кВтч и реализирани продажби в размер на 526 млн. лева. Инвестициите на компанията в страната за 2006 г. възлизат на 43 млн. лв., сочат още данните от доклада. "През настоящата година "Е.ОН България" възнамерява да инвестира 42 млн. лв. в развитие на електроразпределителната мрежа и други близо 15 млн. лв. в нейната поддръжка и ремонт", отбеляза г-н Пааш.
"Е.ОН България" заяви също, че ще подаде заявления за промяна на цените и тарифите, които ще доведат до покачване от 5.6 % за битовите абонати, но добавиха, че това е под нивото на инфлацията в страната.
Компанията е на българския електроразпределителен пазар от 2005 г., като чрез дъщерните си дружества "Е.ОН България Продажби" и "Е.ОН България Мрежи" поддържа 40 000 км електроснабдителна мрежа и обслужва 1.1 млн. клиенти. Отчетено бе още, че за двете години - 2005 и 2006 г., общо са инвестирани 100 млн. лв. С повече от 80 % е намалял броят на непланираните прекъсвания на захранването и е подобрено качеството на доставката на електроенергия. Отчетено бе също, че са направени и редица нововъдения за подобряване на обслужването на клиентите.
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" ЩЕ РЕИНВЕСТИРА ПЕЧАЛБА ОТ БЛИЗО 12 МЛН. ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.81 секунди