изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:28 EEST
ОБЩИНАТА ОПИСВА ИМУЩЕСТВО НА БИВШИ НАЕМАТЕЛИ ПО ЧЛ. 120    
НовиниТри описа на движими вещи на длъжници, за чиито задължения общината има изпълнителен лист, са насрочени за тази седмица. Два от тях са за дължими суми - 1200 и 2 500 лева, от бивши наематели на временни обекти по т.нар. чл. 120.

Сред изпълнителните дела, които води общината, немалка част са именно срещу такива длъжници. Много от тях през последните месеци преди премахване на временните им обекти са спрели да плащат наеми и обезщетения на общинската хазна, обясниха от правния отдел на кметството. Често по такива дела се стига до споразумение за разсрочване на задълженията, коментираха юристите. И добавиха, че сумите са от порядъка на 1000-2000 лева. Напомниха, че преди да се пристъпи към описване на движимо имущество на длъжника, съдебните изпълнители изпращат покана за доброволно плащане. При описа се има предвид минимумът от вещи, които законодателят е определил за нормалното съществуване на длъжника. Обикновено се описвали телевизори, хладилници и друга техника.
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ОПИСВА ИМУЩЕСТВО НА БИВШИ НАЕМАТЕЛИ ПО ЧЛ. 120 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди