изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:33 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ МАСИРАН ВИРУС НА БЯС В ШАБЛА?    
ЛюбопитноОт централния научноизследователски ветеринарно-медицински институт в София вчера са потвърдили, че убитата в началото на април лисица в Шабла е била болна от бяс, съобщиха от РВМС в Добрич. Болната от бяс лисица влязла в обор в близост до фара в Шабла, където местни жители я забелязали, че се държи неестествено и я убили. Според ветеринарни специалисти вече определено може да се говори  за масиран вирус на бяс в района на Шабла. Вземат се мерки той да не се разпространи.

ДЕЦА ОТ ЧЕРНООКОВО - БОЛНИ ОТ ДИЗИНТЕРИЯ ЗАРАДИ... БЕДНОСТ

11 деца от генералтошевското село Чернооково са хоспитализирани в болницата в Генерал Тошево с ентероколитно заболяване, съобщиха за НДТ от РХЕИ в Добрич. На 17 април станало ясно, че 4 от тях са болни от дизентерия, а на следващия ден още едно дете било с такава диагноза. И петте деца са на възраст от една до две години и осем месеца. Според специалистите основната причина за заболяването на децата била изключителната бедност. Те живеели с близките си на стотина метра от останалите домове в селото, като в стая обитавали по 10-11 души без всякакви битови условия.
НДТ - 22 април 1997 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ МАСИРАН ВИРУС НА БЯС В ШАБЛА? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди