изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:57 EEST
ДВА БЛОКА В ДОБРИЧ ЩЕ СЕ САНИРАТ ДЕМОНСТРАЦИОННО    
НовиниДве жилищни сгради от Добрич са включени в проекта "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради". Той се реализира от МРРБ и ПРООН. По него ще се извърши саниране на блок №32 в жк "Балик", който е осеметажен с четири входа и общо 96 апартамента. Другият е с 6 апартамента и се намира по ул. "Райко Даскалов" №10. За да бъдат включени двата блока в проекта, е било нужно 100-процентово съгласие от собствениците на апартаменти, обясни вчера зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.

Той припомни, че 18 общини бяха изявили желание да участват в проекта "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради". След проведена информационна кампания са били представени седем проекта от Добрич за жилищни сгради, в които е получено съгласие от собствениците за участие. От представените общо 30 проекта на 18-те общини, два от одобрените са от Добрич. Предстои подписване на споразумения между МРРБ, ПРООН и общината, както и между институциите и сдружилите се етажни съсобственици, обясни арх. Ганчев. И добави, че блок 32 в "Балик" е най-голямата сграда, одобрена за саниране. Там е било получено почти 100-процентово съгласие на живеещите.
Финансовата подкрепа, която проектът ще предостави включва напълно покриване на разходите за енергийно обследване на сградата, подготовка на документите, включително и издаване на строително разрешение. Поемат се 20 на сто от стойността на строително-ремонтните работи на апартаментите и 100 процента от стойността им за общите части на сградата - покрив и плоча над сутерен, вход, козирка, фоайе, стълбищна клетка. Общината поема разходите за благоустрояване на околното пространство.
Предвижда се след подписване на договорите да започнат подготвителните дейности, а санирането да бъде завършено до новия отоплителен сезон.
От общината казаха още, че информационната кампания по проекта е удължена, така че ще има шанс и за други панелни сгради
 


Сходни връзки

ДВА БЛОКА В ДОБРИЧ ЩЕ СЕ САНИРАТ ДЕМОНСТРАЦИОННО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди