изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:15 EEST
ДОБРИЧЛИЯ ВЗЕ СРЕБРО НА КАНАДСКА БОРБА    
Новини31-годишният добричлия Захари Стоянов спечели сребърен медал в открит международен турнир по канадска борба в Благоевград за хора с увреждания и го дари на общината в знак на благодарност за оказаната финансова подкрепа.

В различните възрастови групи на надпреварата са се включили близо 200 души от Русия, Румъния и България. Добруджанецът не се е занимавал професионално с този спорт, но решил да опита, тъй като знаел, че е добър. Научил за състезанието в Благоевград, където не участвали само хора с увреждания и решил да премери сили. Изтеглил обаче тежък жребий в надпреварата при мъжете с дясна ръка. Паралелно с този турнир, се е провело и състезание за хора с увреждания, където Стоянов също се включил. Там отново демонстрирал своята сила и стигнал до отличието. За второто си място получил и предметна награда.

“Изключително много съм благодарен на кмета на Добрич Детелина Николова и на спортната комисия, които финансово ми помогнаха да участвам в международния турнир”, заяви пред репортер на НДТ Захари Стоянов.

На 26 май на него му предстои да участва в турнир в Горна Оряховица, а през август ще се включи и в световното първенство, което тази година ще бъде във Велико Търново. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЯ ВЗЕ СРЕБРО НА КАНАДСКА БОРБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди