изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:33 EEST
ПО ПРОЕКТ СЪЗДАВАТ ЦЕНТЪР ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИ    
НовиниПроект "Създаване на Регионален център за привличане на инвестиции - Добрич" се реализира през тази година в общините Добрич, Добричка и Генерал Тошево, съобщи зам.-кметът на Добрич Галина Митева. Той се финансира от програма ФАР - Икономическо и социално сближаване, "Подкрепа за повишаване на конкурентноспособността на българските предприятия", Грантова схема за публично-частно партньорство. Общата стойност на проекта е 30 088 евро, от които 22 566 евро е грантът от Програма ФАР 2004.
Водеща организация е Бизнес център Добрич. Предвижда се тя да реализира проекта с трите общини-партньори и асоциирания партньор АРИРИ-Добрич. Подкрепа за изпълнението на проекта ще се търси и от местни и регионални държавни структури и организации, които могат да оказват подкрепа на потенциалните инвеститори, посочват от Бизнес центъра.

Целите на проекта са да се създаде атрактивна бизнес среда, чрез създаване и развитие на публично-частни партньорства и да се подкрепи устойчивото развитие на дейностите на инвеститорите и малките и средни предприятия чрез подобряване на конкурентоспособността им. 
Стратегия за насърчаване на инвестициите в община Добрич за периода 2007-2013 година бе приета на заседанието на Общинският съвет във вторник. Данните на общината сочат, че в периода от 1992 г. до края на 2005 г. областта ни е привлякла 0,45 на сто от общия обем преки чуждестранни инвестиции у нас или 58,15 млн. долара. Това я нарежда на 14-о място по инвестиции в България. През миналата година община Добрич е участвала в разработването на стратегия за насърчаване на инвестициите в рамките на проект за планиране на местното икономическо развитие по програма "Активни услуги на пазара на труда". В нея участват и общините Добрич, Добричка и Крушари.
 


Сходни връзки

ПО ПРОЕКТ СЪЗДАВАТ ЦЕНТЪР ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди