изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:13 EEST
ОТЛИЧИЕ ЗА “ДОБРОТИЦА”    
Новини

12 души от клуб “Добротица” (Добрич) взеха участие в националната купа по спортно ориентиране "Вариант 5", която се състоя край село Росина, Търговищко. Включиха се близо 400 участници от 10 страни: България, Румъния, Сърбия, Турция, Швейцария, Англия, Швеция, Унгария и др.



С участието си водачът на групата Красимир Ненов отново даде добър пример на по-младите. При мъжете до 50 години той се класира на второ място и изпревари в класическо надхитряване Ради Ганев от София, който застигна добричлията на седмата контролна точка и дори поведе с две минути. “Бягах зад него 5 точки в много бързо темпо. Три точки преди финала той изгуби мястото къде се намира, отклони се от маршрута и слезе много ниско. Аз успях да намеря сигурен ориентир и тръгнах към 13-ата точка. Видях, че не ме следва. Бързо намерих 14-ата и 15-ата контролни точки. На финала той се появи 3 минути след мен и го победих с 50 сек” - разказа след състезанието Красимир Ненов. Той изминал маршрут от 4,200 метра, измерен по въздушна линия, за 37,27 мин. Първи в тази група стана Алекси Христов от Варна с 32, 28 минути, който стартира 10 минути преди Ненов.

Състезанието беше тридневка, но финансите на 12-те участници стигнаха за участие само за един ден - на дългата дистанция, класирането от която носи точки за финансиране на клубовете.

Всички са доволни, че са участвали в такова голямо състезание и успяха да намерят всички контролни точки. За дългата дистанция беше избран техничен терен с много дерета, водни и лисичи дупки, малко пътеки, чиста и хубава широколистна гора, която позволяваше бързо бягане. Добро представяне имат Ваня Банкова – 12, и Веселина Илиева от ФСГ "Васил Левски" в група Ж 16, Гергана Ненова от ЕГ"Гео Милев" – 10, и  Любомира Русева от ХГ"Св.Св. Кирил и Методий"  - 12-та в група Ж 20, Славена Стоева в група Ж 16 и Николай Недялков в група М 12 от СОУ "П.Р.Славейков".  Смилен Трифонов, Нено Няголов и Димо Петров също се представиха добре, но са извън тройката. В тяхната група М 55 имаше повече от 30 състезатели. Милен Цонев в група М 40 също завърши успешно. Калинка Ненова е 7-ма в група Ж 45”, сподели Красимир Ненов.

На 5 май клубът ще участва с повече от 30 души в състезание за купа "Капитан Петко войвода", което ще се състои в местността Побити камъни край Варна. Състезанието е от по-нисък ранг, но участието в него е по-достъпно, понеже е на 50 км от Добрич. НДТ

 

 


Сходни връзки

ОТЛИЧИЕ ЗА “ДОБРОТИЦА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди