изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:01 EEST
И ПРЕДИ, И СЕГА “ОХРИДСКИ” СА СИ МЕЧТА    
НовиниВ последните няколко години всички сънародници имаха възможността да се запознаят с талантливите възпитаници на СОУ “Св. Климент Охридски в Добрич. В учебното заведение, в което усилено се залага на музиката, има и спортни таланти.

Днес школото може да се похвали с големи успехи в хокея и футбола. На регионалното първенство по футбол възпитаниците на Стоян Цапрев разгромиха на финала ПМГ “Иван Вазов” със 7:0. В областния шампионат добричките футболисти разгромиха с 8:2 регионалния първенец на Генерал Тошево и с 5:1 СОУ “Антим I” Балчик. В мача от третия етап представителите на Охридски се изправиха в Шумен срещу местната математическа гимназия. Мачът приключи наравно в редовното време, а при изпълнението на дузпи по-точни бяха добричлии – 7:6. “Отборът на Шумен разполагаше с много балансиран състав. Децата са предимно от школата на града. След изпълнението на наказателните удари климентовци сияеха. По лицата им озаряваше усмивката на победители. С изключително силна игра в защита и непоколебим отборен дух те вече пътуваха за варна да премерят сили със СОУ “Найден Геров” за първото място в зоналното първенство, което щеше да им гарантира участие на финалите”, сподели г-н Цапрев.

Така по регламент във втория мач от тази фаза на шампионата добричлии отново се оказаха гости. Нашите ученици трябваше да се изправят срещу футболисти, които са от школата на “Черно море”, водени от Николай Станчев и Радослав Боянов. Училището на съперника ни бе еталон в морската столица за подражание в ученическия футбол. То има прекрасна материална база. Във всички възрастови групи имат по една спортна паралелка от 22 ученици, докато 80 процента от нашия отбор е от набор 1994 година, предимно от шести клас. “Беше ясно, че трябва да надскочим себе си, за да победим във Варна. Затова заложихме на колективна игра, вдъхновение, дисциплина, тактическо изкачване да сгреши противника и чрез контраатака да решим мача в наша полза. Стана равностоен двубой, но в този ден Господ не бе добричлия. Загубихме с 5:1. Независимо от загубата оценяваме с достойнство сегашния успех и мислим за финал през 2008 година”, допълни още г-н Цапрев. Той припомни, че през сезон 1982/3 год. учениците на “Св. “Климент Охридски” са станали втори в България при юношите. Следващата година са заели трето място, а през 1985/6 год. отново са втори при юношите. При децата училището е заело второ място през 1984/5 година. В началото на 80-те години за най-добър състезател на един от републиканските турнири е избран бившият футболист и капитан на “Добруджа” Сергей Димитров, който е бил възпитаник на учебното заведение. Призът за най-коректен състезател е получил Чавдар Димитров. Училището може да се похвали и с това, че националът Светослав Тодоров, който играе в английската Висша лига с екипа на “Портсмут” е бил техен ученик. Фланелката на “трикольорите” са носили още Светослав Петров, Валентин Илиев и Павлин Тодоров. Възпитаници на училището са били още известните футболисти Диян Божилов, Недко Недев, Минчо Кондов и други. През последните години школото е носител на купата на Добрич, както и първенец в турнира “Петър Боянов”. През 2000/1 год. тимът е първи в турнира “Петър Киров”, а през 2002/3 год. е първенец в турнира “Ден на детето”.

“Моите пожелания са били едни и същи винаги. Младите таланти във футбола от СОУ “Св. Климент Охридски” да повярват в себе си и с много труд и усърдие да покорят големите стадиони като Ноу Камп, Олд Трафод, Сан Сиро и други. Днешните успехи са дело на работата ни в екип между ръководство, учители, родители и ние преподавателите по физическо възпитание”, каза още Стян Цапрев.

 


Сходни връзки

И ПРЕДИ, И СЕГА “ОХРИДСКИ” СА СИ МЕЧТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди