изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:03 EEST
Михаил Константинов: В държава, която не знае къде са й гражданите, не може да се говори за избирателна активност    
Европейски съюзСофия. За избирателна активност няма никакъв смисъл да се говори в България. Първо, никой не знае колко избиратели има в България. Може би са 5,9 млн. души, може би са 6 млн. души, никой не знае.

В списъците са 6,7 млн. души. Така че ЦИК ще обяви избирателна активност при база 6,7 млн. души, истинската ще бъде при база 6 млн. или 5,9 млн. души. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” бившият зам.-председател на ЦИК и професор по математика Михаил Константинов.
“Така, че избирателна активност в страна като България, която не знае къде са й гражданите, няма никакъв смисъл. Можем обаче да говорим за очакван брой хора, които ще отидат до урните. И отсега се знае, че те ще бъдат между 2 млн. души и 2,5 млн. души. Това ще бъдат хората, които със своя глас ще определят състава на групата от 18-те български евродепутати”, коментира Константинов. “В момента благодарение на грандиозния скандал в държавата шансовете на ГЕРБ се увеличават. Защото хората търсят къде да си стоварят протестния вот и като че ли го виждат в ГЕРБ. Възможно е ГЕРБ да започне да настига БСП, макар, че аз не очаквам партията на Бойко Борисов да стане първа политическа сила”, каза бившият зам.-председател на ЦИК. “За мен таванът на ГЕРБ си остава някъде около 5 евродепутати. Най-вероятно 4. Но ако тези простотии във властта продължат , нищо чудно да се получи и тотален срив на властта и тогава ще видим изненади. Междувпрочем не забравяйте и “Атака”. Това е партията – основен консуматор на протестен вот. В този момент, хората, които наблюдават какво става по върховете в държавата викат: “Майната им на тези тъпанари, хайде да гласуваме за “Атака”. Така че “Атака” може да се окаже един от печелившите”, допълни Константинов.
Мартина БОЗУКОВА
 


Сходни връзки

Михаил Константинов: В държава, която не знае къде са й гражданите, не може да се говори за избирателна активност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди