изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:14 EEST
ОУ "ХАН АСПАРУХ" - НА 15 ГОДИНИ    
Образование

Елена РУСЕВА

Изминаха 15 години от създаването на ОУ "Хан Аспарух".



Много или малко са това? Като "възраст" - малко, дори не е достигнато "пълнолетие", всъщност продължава да е най-младото училище в града ни. От друга страна обаче, още от създаването си то заживя толкова интензивно, че много скоро се превърна в едно от елитните училища в Добрич. Младежкият учителски колектив преди десетилетие и половина, който тогава отговори на възрожденския порив на населението от квартал "Добротица" за собствено училище, днес вече е в разцвета на творческите си възможности и с гордост се радва на бившите си възпитаници, голяма част от които завършиха вече висшето си образование и се радват на успешна професионална реализация. И това бе най-логичното, защото в училището започнаха работа учители, които въпреки младостта си, вече бяха защитили Втора или Първа квалификационна степен. От друга страна, още от създаването си училището се превърна в базово към Шуменския университет, което задължително изискваше поддържането на възможно най-високо равнище на преподавателската работа, обучение и възпитание.
През годините училището се утвърди и като генератор на управленски кадри в сферата на образованието. Голяма част от директорите на училища и други ръководители в региона са минали през "школата" на ОУ "Хан Аспарух".
В програмата на честване на юбилея са включени мероприятия като издаване на юбилеен вестник, конкурси, викторини и открити уроци, "Ден на панделките", среща на няколко поколения учители, юбилеен Педагогически съвет, откриване на паметна плоча, концерт.

 


Сходни връзки

ОУ "ХАН АСПАРУХ" - НА 15 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди