изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:49 EEST
ЗА 97 % ОТ ЗЕМЯТА СА ПОДАДЕНИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА СУБСИДИЯ НА ПЛОЩ    
ЗемеделиеНа 15 май изтича обявеният срок за регистрация от земеделските стопани на парцелите им Системата за идентификация на земеделските парцели. Така те се кандидатират за средства за единно плащане на площ. Заявленията се подават в областните разплащателни агенции и в общинските земеделски служби.

До момента 2569 стопани от областта са преминали през общинските служби по земеделие. Те са с 3 процента повече от тези, които предварително - до 28 февруари, декларираха намерение да подадат заявления. Техните парцели са с 1 процента повече от предварително очертаните парцели, което е 97 на сто от обработваемите земи в областта, научи НДТ.
Регистрацията в Системата за идентификация на земеделските парцели се извършва по адресна регистрация на фирмата, която обработва земята или на физическото лице.
Право да получат субсидия за площ имат земеделските стопани, които обработват собствена или наета земя.Изискването е тя да е над 5 декара за лозята и трайните насаждения, и над 10 декара за останалите култури. Важно е земята да не е разделена на парцели, по-малки от 1 декар.
За земеделските стопани, които не подадат заявления до 15 май, след това ще тече наказателна лихва от 1 процент дневно за всеки ден закъснение. Не се изключва срокът за регистрация да бъде удължен.
Над 72 000 са регистрираните земеделски стопани, а регистрираната земеделска площ е 3 млн. 197 хил. 306 хектара по Схемата за единно плащане на площ. Това съобщи вчера министърът на земеделието и горите Нихат Кабил по време на заседанието на Парламентарната комисия по земеделие и гори.
 


Сходни връзки

ЗА 97 % ОТ ЗЕМЯТА СА ПОДАДЕНИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА СУБСИДИЯ НА ПЛОЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди