изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:01 EEST
Слънчево и топло ще е времето през юни    
ВреметоНай-високите температури през юни ще бъдат между 25 и 30 градуса, по Черноморието около 27 градуса, а най-ниските температури ще са между 10 и 15 градуса. Това съобщи ст.н.с. д-р Теодосия Андреева, метеоролог в НИМХ-БАН, представяйки месечната прогноза за юни.

През месеца средната температура на морската вода ще е около 20 градуса, а по южното Черноморие и по-висока. През юни средната месечна температура се очаква да бъде около нормата по Черноморското крайбрежие, която по северното е около 19 градуса, а по южното - 20 градуса.

За останалата равнинна част от страната температурата ще бъде между 18 и 21 градуса, по долината на река Струма - около 22, за високите полета - между 17 и 19, а за планините между 10 и 15 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде близка до нормата, която за равнините е между 60 и 90 литра на квадратен метър, по Черноморското крайбрежие и долината на р. Струма е между 40 и 60, а за планинските райони е от 80 до 140 литра на квадратен метър.

Времето ще бъде променливо през месеца. През първото десетдневие то ще е до слънчево, като превалявания главно в следобедните часове, на места придружени с гръмотевици, ще има в началото и края на десетдневието.

Възможни са и градушки. Временно понижение на температурите са възможни и в края на десетдневието. През второто десетдневие температурите в началото ще бъдат около, а в края на периода и над нормата.

Около средата на периода са възможни превалявания. Впоследствие се очаква стабилизиране на времето над страната.

Ще преобладава слънчево и топло време, превалявания ще има на места главно в планинските райони. През по-голямата част от последното десетдневие ще преобладава слънчево време.

http://bulgaria.actualno.com

 


Сходни връзки

Слънчево и топло ще е времето през юни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди