изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:09 EEST
Високите цени на храните заплашват стабилността в Китай    
КитайУвеличаването на цените на хранителните стоки е заплаха за стабилността в Китай, заяви премиерът на страната Вън Цзябао на среща с ръководителите на западната китайска провинция Шанси.

Растежът на цените на храните е основна тема в повечето китайски медии през последните дни. През последната година цената на свинското се е увеличила почти с 30%, сочат данните на министерството на земеделието.

Сходна е тенденцията на поскъпване и при яйцата, които струват с 30,95% повече отколкото през април миналата година. Като цяло цените на хранителните стоки през април са скочили с 7,1%, което превишава почти два пъти растежа на индекса на потребителските цени в Китай.

Цената на свинското в някои градове е скочила почти двойно за последния месец. "Използвайки пазарни методи трябва да направим така, че месото да бъде достъпно за гражданите, особено за бедните", подчерта Вън Цзябао, отбелязвайки, че увеличаването на цената на месото заплашва стабилността в Китай.

actualno.com

 


Сходни връзки

Високите цени на храните заплашват стабилността в Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди