изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:54 EEST
Второ самоубийство в корупционния скандал в Япония    
НовиниБившият изпълнителен директор на японска корпорация Шиничи Ямадзаки беше намерен мъртъв на паркинга пред жилището си в Йокохама, след като се е хвърлил от шестия етаж. Ден по-рано министърът на земеделието Тошикацу Мацуока се обеси няколко часа преди да започне изслушването му в парламента за скандала.

Само ден след като японският министър на земеделието Тошикацу Мацуока се обеси в дома си, още един от замесените в корупционния скандал в страната се самоуби. Бившият изпълнителен директор на японска корпорация с държавно участие Шиничи Ямадзаки беше намерен мъртъв на паркинга пред жилището си в Йокохама, след като се е хвърлил от шестия етаж.

По-рано прокуратурата извърши обиск в жилището на Ямадзаки в рамките на разследването на корупционния скандал за политически дарения от строителни предприемачи, които впоследствие са спечелили държавни търгове в министерството на земеделието. Мацуока е получил дарения от въпросните бизнесмени и бе замесен в скандала, въпреки че е върнал парите.

Мацуока се обеси на 28 май в служебния си апартамент в центъра на Токио, броени часове преди предвиденото му изслушване в парламента във връзка със случая.

Скандалът заплашва премиера Шиндзо Абе със загуба на предстоящите през юли избори за горна камара на Диета. Министърът околната среда Масатоши Уакабаяши, който ще поеме функциите на Мацуока, изрази безпокойство, че последните развития ще окажат сериозно влияние върху изборите. Възможно е управляващата коалиция, водена от либерал-демократите на Абе, може да не успеят да запазят мнозинството си в горната камара на Диета.

Самият премиер призна, че самоубийствата ще се отразят много негативно на правителството, но добави, че съзнава напълно отговорността си. „Ефектът върху кабинета ще бъде много голям“, допълни той. Самоубийството на Мацуока беше първото на японски министър от Втората световна война насам.

Последните социологически проучвания показват, че рейтингът на кабинета на Шиндзо Абе е най-ниския от сформирането му през септември 2006 г.

http://news.bulgarianpost.com/

 


Сходни връзки

Второ самоубийство в корупционния скандал в Япония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди