изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:36 EEST
ОТДЕЛНИ ЗАНАЯТИ ЩЕ УЧРЕДЯВАТ БРАНШОВИ РЕГИОНАЛНИ СТРУКТУРИ    
ИкономикаДа бъдат учредени регионални браншови структури на отделни занаяти, това обмисляли занаятчии в Добрич, научи НДТ от председателя на Занаятчийската камара в Добрич Енчо Липовански.


Такъв съюз на местно ниво мислели да направят златарите, автомонтьорите, стругаро-фрезистите, каза още Е. Липовански. "Според мен това е бъдещето и ние така или иначе ще сме принудени да членуваме в браншови структури, както е в Европа, с влизането в сила на Закона за занаятите" - коментира още Липовански. Той сподели, че в Европа има 25 200 хил. малки и занаятчийски фирми, като в 90 % от тях персоналът е под 10 работници, което означава, че това са малки семейни фирми. "Реално малките и занаятчийските фирми са тези, които са гръбнака на икономиката на една държава и в историята на страната ни има примери за това как занаятите са изправяли икономиката на България на крака след тежки кризи" - каза още Липовански. Според него средното съсловие трябва да го има и да бъде на уважение, както е в Европа. Той добави, че все още занаятчиите, както и малките предприятия не са усвоили в достатъчна степен разработването на проекти и именно там трябва да се наблегне за създаването на такива екипи, за да може да се усвояват парите, които ни се отпускат, а не да се връщат в Брюксел. "Трябва да засилим участието си особено по отношение разработката на проекти за финансиране на нов бизнес" - коментира браншовикът. Очаква се тази година от пролетната и есенни сесии на камара около 100 души да получат майсторски свидетелства, предимно в сферата на услугите - козметика, фризьорство и други занаяти.


 


Сходни връзки

ОТДЕЛНИ ЗАНАЯТИ ЩЕ УЧРЕДЯВАТ БРАНШОВИ РЕГИОНАЛНИ СТРУКТУРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди