изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:41 EEST
БИВШ ВОЕНЕН УБИ ПОЗНАТ ЗАРАДИ КИРКОБРАДВА    
Новини

Окръжната прокуратура в Добрич повдигна обвинение срещу 54-годишния бивш служител на Министерството на отбраната Марко Драгнев Георгиев, който ще отговаря за убийство по непредпазливост, следствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, може да отнесе затвор от 2 до 8 години, съобщиха на брифинг в прокуратурата.



На 19 септември м.г.  Марко Георгиев бил в дома си с пострадалия Димитър Стоянов в село Генерал Колево, където извършвали селскостопанска работа. Подсъдимият забелязал, че липсва киркобрадвата му, след като Митко си тръгнал. Усъмнил се в своя познат и отишъл до тях да го пита къде е инструментът. Първоначално Стоянов отричал, но след това си признал и казал, че я занесъл в дома на брат си. Тогава Марко го повел да отидат до брат му, но по пътя Димитър отново отрекъл да е взел киркобрадвата. Това много ядосало обвиняемия, в резултат на което двамата се сдърпали. Паднали на земята и започнали да се боричкат. Марко седнал върху гърдите на Митко и така стоял близо един час. Хората от селото се опитали да го повдигнат, но не успели. Извикали служители на полицията, които като пристигнали установили, че Димитър Стоянов е починал.

В хода на разследването съдебно-медицинската експертиза е установила, че на пострадалия са нанесени средни телесни повреди. Били са счупени четирите му ребра в лявата гръдна половина и пукнати три в дясно. Получил и белодробна мастна емболия и травматичен шок, довели до разстройство на здравето му. Следствие на тези наранявания починал.

Бил претърсен и домът на Марко Георгиев, където били открити 95 патрона за пистолет “Макаров”, без бившият военен да има разрешително. Затова също му е повдигнато обвинение и може да бъде пратен зад решетките за 6 години. НДТ

 

 


Сходни връзки

БИВШ ВОЕНЕН УБИ ПОЗНАТ ЗАРАДИ КИРКОБРАДВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди