изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:46 EEST
Освободиха Вальо Топлото    
Ред и сигурност

Софийски апелативен съд /САС/ потвърди освобождаването на бившия директор на Топлофикация-София Валентин Димитров.



Валентин Димитров, по-известен като Вальо Топлото, ще излезе на свобода срещу 20 000 лева парична гаранция. По-леката мярка на Димитров беше определена на 21 май от Софийския градски съд.

Софийският апелативен съд е сметнал, че не е налице обосновано предположение, че Валентин Димитров може да се укрие от следствието и прокуратурата по делото има обилна документация, запориран е един апартамент и имущество на Валентин Димитров, съобщи адвокат Марин Марковски и изрази надежда, че още днес ще бъде платена гаранция от 20 000 лева.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. То ще бъде изпълнено веднага след внасяне на гаранцията, защото на 4 юли изтича едногодишния срок, за който Валентин Димитров може да бъде задържан.

Вальо Топлото бе единственият обвиняем за аферата с източването на дружеството, който все още бе зад решетките. Останалите също са освободени под гаранция или са под домашен арест.

Валентин Димитров е в ареста почти една година заради обвинения за източването на Топлофикация - София, дело, около което бяха замесени доста видни личности и предизвика и доста скандали и допълнителни проверки.

Скандалът със злоупотребите в Топлофикация-София гръмна миналата година, след като в дружеството бяха разкрити финансови злоупотреби. В сметки и сейфове на Валентин Димитров бяха открити милиони.

През април 2006 г. директорът на Топлофикация Валентин Димитров-Вальо Топлото бе отстранен от поста, а в началото на юли същата година бе и арестуван с обвинения за пране на пари и укриване на данъци. Кметът на София Бойко Борисов и министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров си размениха обвинения по случая.

През декември бяха арестувани още хора от ръководството на дружеството. Задържани бяха бившия шеф на "Топлофикация-София" Георги Рогачев, който наследи на поста Валентин Димитров, заместникът му Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Освободиха Вальо Топлото | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди