изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:46 EEST
УДЪЛЖИХА СРОКА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА МЛЕЧНИТЕ КВОТИ    
НовиниПо решение на Националния млечен борд срокът за раздаване на млечните квоти за тази година е удължен до 15 юни. Това съобщи за НДТ председателят на регионалния борд в Добрич Ангел Йонов. Той каза, че до момента едва около половината от удостоверенията на производителите на краве мляко са раздадени -  както в национален, така и в регионален мащаб. Общо около 4000 са удостоверенията в Добричка област.

До момента са ги получили половината от фермерите. Но те са за голяма част от млечната квота, тъй като по-едрите ферми са си взели удостоверението. Ангел Йонов не изключва възможността част от производителите на краве мляко, които все още не са си получили документите, да са ликвидирали животните си. Той предупреди, че ново удължаване на срока няма да има. Фермерите, които до 15 юни не си вземат удостоверенията от офиса на Регионалния млечен борд, ще се лишат от възможността да предават произведеното от тях мляко.
Припомняме, че с изключение на фермите от първа и втора категория, за всички останали заявените предварително количества са орязани почти наполовина при определяне на квотите. Редукцията на заявеното за предаване мляко е 47 процента. Още когато това стана ясно, Ангел Йонов прогнозира, че ще се стигне до ликвидиране на животни.
 


Сходни връзки

УДЪЛЖИХА СРОКА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА МЛЕЧНИТЕ КВОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди