изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:21 EEST
България излезе на второ място в група “G” след победа над Беларус (ОБЗОР)    
Спорт
София. Националният отбор на България постигна изключително важна победа в своята квалификационна група “G” за място на европейското първенство в Австрия и Швейцария догодина над тима на Беларус с 2:1 и излезе на второ място във временното класиране. Нашите обърнаха резултата, след като губеха с 0:1, а попаденията отбелязаха Мартин Петров и Чавдар Янков.


В другия мач от нашата група, касаещ челните места, прекият ни съперник Румъния постигна очаквана победа с 2:0 над Словения като домакин. В последната среща, играна в този кръг, Албания победи абсолютния аутсайдер Люксембург с 3:0 като гост, но остава далеч от първите две места.

Нова победа за България срещу Беларус – 2:1 в тежък мач

България победи с 2:1 Беларус в много важен мач за класирането на отбора за европейското първенство през 2008 г. Всички попадения в мача паднаха през първото полувреме. Първо Беларус в поведе с гол от дузпа в 4-ата минута, след като нашият вратар Димитър Иванков направи груба грешка при една върната топка, а после извърши нарушение срещу халфа на Арсенал Александър Хлеб, което обаче бе под силно съмнение. Василюк от гостите реализира отсъдената дузпа – 0:1. Невероятният Мартин Петров обаче върна България в мача след фантастичен гол от пряк свободен удар от около 30 метра. Той изстреля топовен снаряд, който се заби в горния ляв ъгъл на Жевнов. След изравняването качеството на играта се влоши. Българите започнаха да грешат лесно при владеенето на топката и като че ли дадоха инициативата на беларусите. Постепенно обаче тимът ни започна да се събужда и в 40-ата минута стадионът избухна, когато резултатът стана 2:1 след гол на Чавдар Янков. Попадението падна след прекрасно изпълнена заучена комбинация между Стилиян Петров, Димитър Телкийски и играча на Хановер.
Второто полувреме започна вихрено за нашите, които до 60-ата минута създадоха най-малко пет чисти голови положения. Пропуски направиха Йовов, Телкийски и Мартин Петров. Сякаш шансът не бе на тяхна страна. Юрий Пунтус пък реагира светкавично и направи и трите си смени до 64-ата минута на мача, когато вкара необичания в страната си брат на Александър Хлеб – Вячеслав. Трите смени раздвижиха значително играта на отбора от бившата съветска република и футболистите на гостите започнаха да нападат много сериозно. В 68-ата минута Станислав Ангелов пък замени Йовов, който не се представи на ниво в този мач.
След преполовяването на второто полувреме Беларус създаде няколко опасности. При най-опасната от тях, в 70-ата минута Юревич центрира към Коритко, който би с глава и максимално затрудни Иванков, който изчисти несигурно топката в корнер. Последваха тежки минути за нашите, които обаче все пак издържаха на напрежението и не допуснаха гол в своята врата. В края на мача “трикольорите” пък имаха още няколко шанса да отбележат, но Бербатов и компания не можеха оползотворят опасностите пред Жевнов, който пази много добре в този мач.
Като цяло отборът на Юрий Пунтус игра значително по-добре от първия мач в Минск и като нищо можеше да си тръгне с точка от София. Това обаче не случи и България остава в борбата за класирането на Евро 2008.
Така, под ръководството на Станимир Стоилов, който се връща на работа в Левски, националният отбор взе максимални шест точки от мача с Беларус.


Румъния отново начело на Група “G” след победа над Словения

Румъния победи с 2:0 Словения и отново излезе начело в нашата квалификационна Група “G” за Евро 2008. Попаденията за тима на селекционера Виктор Пицурка отбелязаха Адриан Муту в 40-ата и Козмин Контра в 70-ата минута. Изненадващо първото чисто положение за гол се откри пред гостите в 28-ата минута, когато Чех стреля точно от пряк свободен удар, но Лобонт спаси. Домакините отговориха само 3 минути по-късно, когато опасен шут на Габриел Тамаш срещна гредата на вратата на Ханданович. В 33-ата минута най-добрият в срещата – Адриан Муту пропусна да открие резултата. Въпреки това в 40-ата минута нападателят на Фиорентина бе безпогрешен и успя да материализира превъзходството на домакините с гол. Тогава той засече с глава центриране на Кодреа отдясно и изведе Румъния напред в резултата. В даденото от съдията продължение Марика можеше да удвои, но Хаданович успя да избие удара му. Домакините продължиха да доминират и през втората част на двубоя, като в 58-ата минута Муту можеше да се разпише за втори път, но вратарят на гостите отново се намеси блестящо и спаси. В 65-ата минута румънците удариха за втори път гредата на вратата на Ханданович. Тогава Марика засече центриране от корнер на Муту, но късметът спаси Словения от гол. Той обаче не бе на страната на гостите само 5 минути по-късно, когато северните ни съседи успяха да удвоят преднината си. Автор на гола стана защитникът Козмин Контра, който се разписа с прекрасно воле отново след подаване на Муту от ъглов удар. С тази победа Румъния отново изпревари България в квалификационна Група “G” за Евро 2008, тъй като събра актив от 17 точки, с 2 по-малко от нашия тим, който е на второ място, но и двата отбора имат мач повече от третия Холандия.


Албания победи с 3:0 Люксембург като гост в нашата група “G”

Футболистите на Албания постигнаха първата си победа като гост в нашата евроквалификационна група “G” за място на първенството в Австрия и Швейцария догодина, след като надделяха с 3:0 на стадиона в столицата на Великото херцогство. Попаденията за албанците отбелязаха Ервин Скела в 25-ата минута, а два гола реализира Едмонд Каплани (36, 72).
Момчетата на селекционера Ото Барич владееха инициативата през целия мач и тези три гола, които отбелязаха бяха най-малкото, с което можеха да се отърват домакините. В 25-ата минута Ервин Скела се озова сам срещу вратаря на Люксембург Жубер и с хубав удар по земята го преодоля за 1:0. Десет минути след това Едмонд Каплани засече с глава центриране от левия фланг на бившия играч на Литекс Албан Буши и удвои преднината на гостите. След това попадение се изви истинска буря пред вратата на Жубер, но той успя с вещина да отрази ударите на нападателите на Албания и да спаси отбора си от разгром. Все пак той капитулира за трети път в 72-ата минута и отново след шут на Каплани. Той бе изведен в малкото наказателно поле от Бериша и със силен удар разпечата за трети път вратата на домакините. До края изгодни положения изпуснаха още Бериша и Далку, а Каплни изпусна да оформи хеттрика си. В крайна сметка мачът завърши при този резултат, който обаче не оставя големи шансове на албанците да се класират на Европейското след победите на България и Румъния.


Временно класиране в група “G”

1. Румъния 17 т.
2. България 15 т.
3. Холандия 15 т.
4. Албания 9 т.
5. Беларус 7 т.
6. Словения 4 т.
7. Люксембург 0 т.

КЛАСИРАНЕ:
1. РУМЪНИЯ 7 5 2 0 14:4 17
2. БЪЛГАРИЯ 7 4 3 0 11:4 15
3. ХОЛАНДИЯ 6 4 2 0 8:2 14
4. АЛБАНИЯ 7 2 3 2 8:6 9
5. БЕЛАРУС 7 2 1 4 10:15 7
6. СЛОВЕНИЯ 7 1 1 5 5:12 4
7. ЛЮКСЕМБУРГ 7 0 0 7 1:14 0

Програма на мачовете в група G:
2 септември 2006 година: Румъния - БЪЛГАРИЯ 2:2, Беларус - Албания 2:2, Люксембург - Холандия 0:1
6 септември: БЪЛГАРИЯ - Словения 3:0, Албания - Румъния 0:2, Холандия - Беларус 3:0
7 октомври: БЪЛГАРИЯ - ХОЛАНДИЯ 1:1, Румъния - Беларус 3:1, Словения - Люксембург 2:0
11 октомври: ЛЮКСЕМБУРГ - БЪЛГАРИЯ 0:1, Беларус - Словения 4:2, Холандия - Албания 2:1
24 март 2007 година: Холандия - Румъния 0:0, Люксембург - Беларус 1:2, Албания - Словения 0:0
28 март: БЪЛГАРИЯ - Албания 0:0, Румъния - Люксембург 3:0, Словения - Холандия 0:1
2 юни: Беларус - БЪЛГАРИЯ 0:2, Албания - Люксембург 2:0, Словения - Румъния 1:2
6 юни: БЪЛГАРИЯ - Беларус 2:1, Люксембург - Албания 0:3, Румъния - Словения 2:0
8 септември: Холандия - БЪЛГАРИЯ, Беларус - Румъния, Люксембург - Словения
12 септември: БЪЛГАРИЯ - Люксембург, Словения - Беларус, Албания - Холандия
13 октомври: Румъния - Холандия, Беларус - Люксембург, Словения - Албания
17 октомври: Албания - БЪЛГАРИЯ, Люксембург - Румъния, Холандия - Словения
17 ноември: БЪЛГАРИЯ - Румъния, Албания - Беларус, Холандия - Люксембург
21 ноември: Словения - БЪЛГАРИЯ, Беларус - Холандия, Румъния - Албания

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

България излезе на второ място в група “G” след победа над Беларус (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди