изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:51 EEST
СПОРТЕН ТУРНИР ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ОРГАНИЗИРА "НАДЕЖДА"    
СпортСдружението на инвалидите "Надежда" е защитило пред община Добрич проект "И те могат - спортен турнир за хора с увреждания". Той ще бъде финансиран от общинския бюджет с 1940 лева. Откриването му е насрочено за 9 юни. Реализацията на проекта ще продължи един месец. Той включва 10 вида спортни прояви с около 60 участници.

Всеки от тях ще може да се състезава в повече от една дисциплина. Те ще мерят сили в скок от място, бягане с придружител, тенис на маса, скачане с чувал, канадска борба, стрелба с пушка, дърпане на въже, шах, табла, не се сърди човече. Предвижда се в състезанията да вземат участие хора от няколко сдружения на хора с увреждания в града - от "Хобисклуб", от Сдружението на сляпоглухите, от Сдружението на слепите, сдружение "Св. Мина", Сдружението на онкоболните, информират инициаторите. И посочват, че основните цели на проекта са интегриране на хората с увреждания, повишаване на физическата им активност, обединяване на хората с увреждания за постигане на единство и създаване на контакти, както и за укрепване на здравето им чрез спорт и игри.
 


Сходни връзки

СПОРТЕН ТУРНИР ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ОРГАНИЗИРА "НАДЕЖДА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди