изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:48 EEST
2500 РАБОТНИЦИ ЩЕ СПОРТУВАТ В АЛБЕНА    
Новини2500 души от 27 страни ще участват в Световните работнически спортни игри “За мир и солидарност”, които започват в сряда в Албена. За първи път в Мондиала ще се включат представители от Индия, Мексико и Шотландия, научи НДТ от председателя на Българската работническа федерация към КНСБ “Труд, спорт и здраве” Костадин Пързулов.

Работниците ще премерят сили в 19 вида спорт. Тази година експериментално в програмата са включени и спортните танци. За домакинството Албена се пребори с жестоката конкуренция на кандидатурите на Италия и Бразилия и заслужи правото за втори път след 2005 година да проведе мини-олимпиадата.

Да открият Световните работнически спортни игри са поканени президентът на България Георги Първанов, председателят на Държавната агенция на младежта и спорта Весела Лечева и председателят на КНСБ и на организационния комитет на Игрите д-р Желязко Христов.

Техническата конференция ще бъде в сряда, а състезанията ще стартират в четвъртък сутринта. Официалното откриване ще бъде на 14 юни. В програмата участие ще вземат ансамбъл “Добруджа” и трупата на Нешка Робева.

В Албена ще пристигне и председателят на Международната конфедерация за труд и спорт /КСИТ/ проф. Каливи Олимп от Финландия, който ще присъства на заседание на изпълнителния комитет на КСИТ. Паралелно със състезанията домакините ще проведат и кръгла маса на тема “Реалност и перспективи”, както и заседание на Балканската асоциация за работнически спорт, на която добруджанецът Костадин Пързулов е председател.

Именно Коце Пързулов е човекът, който има основна заслуга Албена да бъде домакин на световни и балкански игри, както и на наши спартакиади за енергетици, металици и др. 

Благодарение на тези големи спортни форуми, редица наши компании направиха така, че техните работници не само да се занимават със спорт, но и активно да отделят време по дадени видове спортове, защото в едни такива състезания се защитава и името на фирмата. Приятно впечатление прави и това, че днес българските работници могат да се похвалят и с това, че са оборудвани със спортни екипи и аксесоари, а това говори за професионалния подход към подобен род събития. Именно това бе целта на организаторите и домакините от Албена преди няколко години.

 


Сходни връзки

2500 РАБОТНИЦИ ЩЕ СПОРТУВАТ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди