изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-24 @ 21:07 EEST
ГУБЕРНАТОРЪТ ВЪРНА СПОРНИ РЕШЕНИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ    
НовиниОбластният управител е върнал двете спорни решения от последното заседание на Общинския съвет. Едното от тях беше във връзка с ПФК "Добруджа". То се позовава на търговско дело, образувано по молба на Окръжната прокуратура в Добрич, с искане да се обяви за нищожен извършеният от общината апорт на имоти в ПФК "Добруджа". Става въпрос за централния кооперативен пазар, хана и гостилницата в АЕМО "Старият Добрич", паркинг, магазин за хранителни стоки по бул. "25 септември", център за базарна търговия по бул. "Русия". Като мотив бе  посочено, че е отпаднала необходимостта от ползването на тези имоти, тъй като те са били дадени, за да се издържа професионален футболен клуб.

Съветниците задължиха кмета да изпълни предварително решението - с аргумента, че има опасност то да бъде осуетено или сериозно затруднено. Разпоредено бе още сключените договори с наематели на общинските обекти да продължат да действат по същите условия, а приходите от наеми да се преведат на отделна общинска сметка.
Другото върнато решение е по повод спорния строителен обект по бул. "25 септември". Решено бе да се възложи на кмета да предприеме действия по отмяна на разрешението за строеж поради незаконосъобразно отстъпено право на строеж и да се сезира прокуратурата за това.
Областният управител не е отнесъл решенията в съда, а ги е върнал на Общинския съвет. На вчерашното заседание на Председателския съвет бе решено те да влязат в дневния ред на сесията в края на юни. Тогава ще се обсъжда още докладна записка за обезщетяване на семейство, на което общината е изкупила апартамента, с друг, в близост до първия. Ще се внесе и предложение за прекратяване на концесия за плетачницата в АЕМО "Старият Добрич", по взаимно съгласие. Ще се предложи още дивидентът на общинската фирма "Тролейбусен транспорт" да бъде внесен в общинския бюджет и със средствата да се покрият част от разходите за безплатни карти за транспорт на учениците.
 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОРЪТ ВЪРНА СПОРНИ РЕШЕНИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГУБЕРНАТОРЪТ ВЪРНА СПОРНИ РЕШЕНИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Автор: Anonymous да 2007-06-15 @ 15:18 EEST

Разбира се ,че изключително тъпите предложения от страна на съветниците от АТАКА - Марин Джамбазов и на неграмотното зъботехниче  Ивелин Пийчев , ще бъдат върнати защото са правно неиздържани.

ГУБЕРНАТОРЪТ ВЪРНА СПОРНИ РЕШЕНИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Автор: Anonymous да 2007-06-16 @ 10:26 EEST

Добре де плюете все в една посоко. Що не пуснете една анкетка за изсъхналата ни кметица и тъпия и екип

 

ГУБЕРНАТОРЪТ ВЪРНА СПОРНИ РЕШЕНИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Автор: Anonymous да 2007-06-16 @ 13:32 EEST
Че кметицата и екипа и не са цвете - спор няма! Но, какво да кажем, ако я сравним с Нарциса, управлявал два мандата?!!? За срам на добруджанци? Та, че въпросът е Детелина 90% или някой друг 10%??? С което изобщо не казвам, че я подкрепям!
ГУБЕРНАТОРЪТ ВЪРНА СПОРНИ РЕШЕНИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
Автор: Anonymous да 2007-06-16 @ 16:39 EEST

Най-лошо е,
когато не се гласува
Детелина Николова,
кмет на Добрич

Не ме притеснява победата на който и да е толкова, колкото фактът, че хората не излязоха да упражнят правото си на вот. Това беше вот за бъдещето на България и нашите деца, вот, който дава правото на правене на политика от българи в Европарламента. На предстоящите местни избори отново ще се кандидатирам като независима, а който иска, да ме подкрепя. Убедена съм обаче, че повече хора ще излязат да гласуват. Защото на местните избори хората гласуват за тяхната защита и реализирането на интересите им.
?????????????????????????????????????????????????????????????????

Май само тя си знае, че била независима. Да е жив и здрав агента- политолог до нея. Ако екипът и не успя да я довърши тоя ще го направи


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди