изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:39 EEST
ОТ 100 ЛВ. ДО ЦЕНАТА НА 100 ДКА ДОБРУДЖАНСКИ ЧЕРНОЗЕМ    
ОбществоЗа толкова може да бъде купена ловна пушка в специализираните магазини

Авджилъкът далеч не е евтино хоби. Пушките, които се продават в магазините, варират от 100 лв. до 50-60 хил. лв., за колкото може да бъдат купени 100 дка добруджански чернозем втора категория. Въпреки това, както казват хората - за всеки влак си има пътници.
Собственичката на ловно-рибарския магазин в хотел "Добруджа" - една прекрасна дама - Момка Манова, разказа за НДТ, че за всяко оръжие си има клиенти. "От наблюдение в практиката ми съм установила, че най-масовото, което се предпочита, е руското - пушките ИЖ. Може би това е така, заради съотношението качество-цена. Руското оръжие е най-здравото и е около 100 лв." - казва Момка, докато тръпне в очакване да разбере дали е успяла на поредния тур от теоретичния изпит за ловци. В магазина си дамата продава - освен ловно и бойно оръжие, също така хладно, арбалети и всякакви аксесоари и потребности. "С оръжието, естествено вървят и боеприпасите. Предлагаме патрони български и внос, като цените на кутия варират от 0.25 лв. до 10 лв." - добавя дамата. Питам Момка влизат ли в магазина чужди гости на града, предвид неговото разположение и какво купуват. С усмивка Манова обяснява, че обикновено отбилите се при нея наблягат предимно на сувенирните предмети - ножче с виличка и манерки за алкохол.
Предвид, че чака "присъдата" на изпитната комисия, питам приемат ли мъжете дамите-авджии, именно тук в разговора се намесва главен инспектор Димитър Митев от Горското в Добрич, който заявява, че господата приемат дамите с охота в ловните дружинки и с голяма доза любопитство.
"В интерес на истината, дори жените са по-точни в мерника от мъжете, защото са по-организирани и по-точни. Ние мъжете сме доста по-самоуверени" - признава с усмивка Митев, който също е  ловец. На шега Момка казва:"По закон в България право да лъжат имат само ловците и рибарите", а Димитър добавя: "Ловец - това е диагноза". Може би и точно по тази причина, кавалерът признава в присъствието на дамата - кандидат-авджия, че единственото място, където мъжете готвят е след приключване на лова. "В нито една дружинка, в която има дами, те не биват допускани до приготвяне на гощавката след приключване на лова. Това си е традиция и там именно мъжете показват кулинарните си умения" - разказва Митев. Той с усмивка признава още, че у дома никога не е посягал към тенджерите и тиганите.
 


Сходни връзки

ОТ 100 ЛВ. ДО ЦЕНАТА НА 100 ДКА ДОБРУДЖАНСКИ ЧЕРНОЗЕМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 4.00 секунди