изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:21 EEST
ЗООПАРКЪТ В ДОБРИЧ - ОТЛИЧНИК ПО ЕВРОСТАНДАРТИ    
НовиниОбщината получи разрешение от МОСВ за сондаж в Центъра за защита на природата и животните


Само два зоопарка в България отговарят на изискванията на европейска директива за държането на диви животни в зоологически градини, съобщи "Дарик радио", като цитира изказване в Разград на изпълнителния директор на фондация "Четири лапи" Цветелина Иванова. По думите й, в Софийската зоологическа градина и тази в Добрич са изпълнени препоръките на Евросъюза. В другите новоприсъединили се страни гратисният период бе шест месеца, обясни Иванова. Тя очаква още през юли да бъдат затворени зоопарковете. Неправителствената организация, която прибра в Парка за реадаптация в Белица и последните три танцуващи мечки в България, има намерение да подпомогне настаняването и на животните от закритите зоокътове.
В момента фондацията е в процес на изграждане на спасителен център за лъвове и други големи котки. Той ще се намира в Южноафриканската република.
В Добрич тази седмица се очаква да пристигнат гостите за честването на 10-годишнината от българо-швейцарското партньорство, довело до създаване на Центъра за защита на природата и животните. Тук ще бъдат инициаторът на партньорството Барбара Геринг, която е и ръководител на проекта, проф. Евалд Изенбюгел - автор на концепцията за центъра, Криста Едлин - журналист, Елзбет и Марио Чичери - ПроЗоо - Добрич.
Вчера стана ясно, че община Добрич е получила разрешение от Министерството на околната среда и водите  за сондаж в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Чрез него се цели осигуряването на вода за напълване на езерото в парка. Очаква се през следващия месец от швейцарските партньори да бъде осигурен геотекстилът, необходим за облицоване на езерото.
 


Сходни връзки

ЗООПАРКЪТ В ДОБРИЧ - ОТЛИЧНИК ПО ЕВРОСТАНДАРТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди