изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:10 EEST
ЗЪРНОКОМБАЙН СЕ ЗАПАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ЖЪТВА    
Ред и сигурностВ Добруджанския земеделски институт изгоряха 80 декара с пшеница

Зърнокомбайн, собственост на арендатор от Балчик, се запали вчера по обяд - по време на жътва, научи НДТ от директора на областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Димчо Симеонов. Най-вероятно пламъците са лумнали от късо съединение в ел. инсталацията. Водачът на селскостопанската машина успял да я изведе извън масива и това спасило посевите от запалване. В гасенето на зърнокомбайна са участвали два автомобила на районната служба "ПБЗН" в Балчик. По машината са нанесени значителни щети и тя е извън експлоатация.
80 декара с пшеница на Добруджанския земеделски институт изгоряха вчера. Пламъците лумнали около 15 часа - най-вероятно от изхвърлена от гражданин неизгасена цигара. Запалена е била пшеница в близост до черен път, по който се минава рядко. Пожарът е бил забелязан от охраната на института. В гасенето на масива са участвали два противопожарни автомобила и цистерна, собственост на ДЗИ. Спасени са около 200 декара с пшеница. 
Три пожара в сухи треви са гасили огнеборците на 18 юни, съобщиха от областна дирекция "Полиция" в Добрич. Около 19.30 часа е получен сигнал за запалване във ферма за овце, намираща се в района на село Паскалево. Унищожени са около 10 кв. метра от покривната конструкция на сградата. Спасена е останалата част от стопанската постройка. Пожарът е предизвикан от запалена суха трева в района на фермата. Два сигнала за запалване на сухи треви в покрайнините на Генерал Тошево са получени в 15.05 и 19.50 часа в тамошната районна служба "ПБЗН". Пожарите са обхванали площи, намиращи се в непосредствена близост до пшенични блокове с обща площ от 700 декара. Причините са късо съединение  в електрически далекопровод и небрежност при боравене с открит огън. 
Механизаторите, арендаторите, стопаните задължително да вземат всякакъв вид мерки за недопускане на пожари и за спазване на Наредбата за опазване на посевите и земеделските култури от пожари, алармира за пореден път Димчо Симеонов. Той изрази тревогата си, че жътвата едва започна, а само за три дни има 21 излизания заради запалвания в сухи треви и посеви. НДТ

 


Сходни връзки

ЗЪРНОКОМБАЙН СЕ ЗАПАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ЖЪТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди