изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:53 EEST
НАД 2000 ЩЕ СА УЧАСТНИЦИТЕ В "ПЕСНИ И ТАНЦИ ОТ СЛЪНЧЕВА ДОБРУДЖА"    
КултураЗа 39-и път изпълнители на автентичен фолклор от цяла България ще представят творчеството си в събора "Песни и танци от слънчева Добруджа" край с. Дебрене.

Проявата е посветена и на 28-годишнината от създаването на община Добричка. Участие във фолклорния събор ще вземат над 2000 изпълнители. Те ще се представят на пет естради. Тази година имаме много нови участници, каза за НДТ главният експерт "Култура" в община Добричка Надежда Василева. Сред тях са изпълнители на автентичен фолклор от с. Янково и Смядово /Шуменско/, с. Полско пъдарево /Нови Пазар/, Бяла /Русе/, с. Кочево /Велики Преслав/, селата Венец, Аспарухово, Крумово и Градище /Карнобат/, Правец /София/ и др. Участие ще вземат и четири новосъздадени колектива от община Добричка. Това са певческа група от с. Камен, две детски танцови групи - от с. Стефаново и с. Фелдфебел Дянково, и певческа група от с. Прилеп.
Изпълненията на самодейците ще бъдат оценявани от жури от изтъкнати добруджански фолклористи, етнографи, хореографи както и от проф. Петър Ангелов и доц. Йорданка Неделчева от Варна. На всяка естрада ще има по трима журиращи. Наградният фонд е 3000 лева. Освен паричните награди най-добре представилите се ще получат и медали. На всички участници ще бъдат връчени грамоти.
Очаква се на фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" да присъстват и чуждестранни делегации. Поканени са представители на румънския град Кумпъна и на турския Каваклъ. Има вероятност фолклорен състав от румънския град да вземе участие във събора. НДТ

 


Сходни връзки

НАД 2000 ЩЕ СА УЧАСТНИЦИТЕ В "ПЕСНИ И ТАНЦИ ОТ СЛЪНЧЕВА ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди