изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:50 EEST
7 КОМПЛЕКСА ВДИГАТ КРАЙ РОГАЧЕВО    
ИкономикаНякои от англичаните, които си купуват имоти в България, учели предварително езика ни


Постоянните жители на Рогачево били 300 души, но заради засилен интерес от страна на инвеститори, кметицата Галина Калчева очаква селото да нарасне двойно, защото в момента около него се изграждат 7 комплекса. "Над 3 хил. дка от земята на селото вече е със сменен статут. Цената на кв.м се движи от 7 до 20 евро" -  разказва още кметицата на Рогачево.
Селото се намира само на 4 км от Албена - в подножието на хълм, от който се простира резерват Батовска гора и съчетанието между чистия въздух и близостта на морето привлича много хора. Преди време в селото знаеха, че вила има столичният кмет Бойко Борисов. "Сега хората разправят, че май я продал. Аз лично не съм го виждала в селото. И да е идвал, не ми се е обаждал като колега" - коментира със смях Галина Калчева.
Освен нашенци, в Рогачево вече постоянно живеят и чужденци. "Имаме пет английски семейства, които са постоянни жители на селото" - съобщи кметицата Г. Калчева. Оказва се обаче, че не винаги британците идват неподготвени в страната ни. "Бях изненадана, като пристигнаха Либи и Джон, едно от тези пет семейства, с двамата им сина Бенджамин и Хенри. Либи беше понаучила български, а сега все повече усъвършенства познанията си по езика ни" - разказа Г. Калчева. Семейството пристигнало през зимата. Двамата малчугани веднага започнали да ходят на детска градина в селото, а наесен щели да бъдат първолаци в съседното село Оброчище, разказа кметицата. Британците проявили особено любопитство към традициите ни и с интерес наблюдавали и се включили в прескачането на огъня за Сирни Заговезни, каза още кметицата на селото.
 


Сходни връзки

7 КОМПЛЕКСА ВДИГАТ КРАЙ РОГАЧЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди