изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:08 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията обслужвана от ОД ”Полиция”– гр. Добрич са регистрирани  5 престъпления и  произшествия.

 

  1. На 26.06.2007 година, в РПУ – Шабла е получено съобщение, за това, че на 25/26.06.2007 година в с.Смин, общ.Шабла, неизвестно лице е влязло в стопанска постройка, намираща се на територията на селото и извършило кражба на три агнета.

           По случая работят служители на РПУ – Шабла, провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.

           Образувано е досъдебно производство.

        

         2.       На 26.06.2007 година в гр. Каварна, неизвестно лице е влязло частен дом и е извършило кражба на мобилен телефон и малка парична сума.

            Случаят се изяснява от служители на РПУ – Каварна.

            По случая е образувано досъдебно производство.

 

         3.       На 26.06.2007 година в гр. Добрич, след проведени оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РПУ - Добрич  е установена 53 годишна жена от гр. Аксаково, обл. Варна, обявена за общодържавно издирване. Лицето се издирвало от служителите на реда във връзка с досъдебно производство в ОД”Полиция” – гр. Варна.

            Предстои привеждането и до съответния полицейски дознател. 

 

През изминалото  денонощие на територията обслужвана  от ОД”Полиция” – Добрич  са регистрирани пет пътно – транспортни произшествия, съответно три от пътните инциденти са станали в гр. Добрич и по едно ПТП на територията на общините Ген. Тошево и Балчик. При пътно – транспортните произшествия е пострадал един гражданин. По автомобилите са нанесени материални щети.

 

                        На 25.06.2007 година, около 17.30 часа, по бул. “Добричка епопея” в гр. Добрич , възниква пътно – транспортно произшествие между лек автомобил “Опел”, управляван от П.Н. /35г./ от гр. Добрич и 53 – годишен велосипедист от гр. Добрич, с инициали П.И..

                   В резултат на пътно – транспортното произшествие велосипедиста е получил черепно – мозъчна травма. Настанен е за лечение в МБАЛ – Добрич.

                   Обстоятелствата довели до възникването на пътния инцидент се изясняват в условията на досъдебно производство.

 

                  

 Поделенията на ОД “ПБЗН” - гр. Добрич  са участвали в гасенето на 17 пожара, възникнали основно в сухи треви и отпадъци, съответно два пожара в района на гр. Балчик и в землището на с. Стожер  и по един пожар в градовете Добрич, Каварна, Шабла и в селата Бенковски, Богдан, Бранище, Златия, Плачи дол, Поп Григорово, Вранино, Топола, Травник и Царичино. 

 

                   На 26.06.2007 година, около 20.05 часа в ОД”ПБЗН” – гр. Добрич е получено съобщение за възникнал пожар в пшеничен масив в землището на с. Поп Григорово, общ. Добричка

                   Пожарът е локализиран и потушен от дежурен екип на Втора РС”ПБЗН” – Добрич. Унищожени са около 7 декара с пшеница. Спасена е останалата част от масива.

                   Причините довели до възникването на пожара са в процес на изясняване.                                    

                  

                ПОЖАРНАТА ОПАСНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ЖЪТВЕНАТА  КАМПАНИЯ РЯЗКО СЕ УВЕЛИЧИ

 

 

               В област Добрич започва прибиране на зърнените култури. Съчетанието между високите за сезона температури, продължителното засушаване и узряването на земеделските култури рязко увеличи пожарната опасност.

        За периода 18.06.2007 г. до 15.06.2007 г. са възникнали 46 бр. запалвания на сухи треви в близост до житни масиви,къщи и стопански дворове.Горели са 4 сметища.Унищожени са 145 дка неожъната пшеница,1 бр. зърнокомбайн,1000 бр. бали слама,пчелни кошери,помощни постройки и др.Благодарение на навременното съобщаване за възникналите запалвания и своевременното започване на гасителни действия са спасени над 10 000 дка посеви,полезащитни пояси и обекти в близост до запалванията.

Макар и още в началото на жътвената кампания вече не се спазва забраната за опалване на стърнища-бяха изгорени 10 дка стърнище от недобросъвестен ЧЗС и това доведе до риск за запалване на голям житен масив.

            За жалост в този напрегната обстановка се срещат и недобросъвестни граждани,които подават лъжливи сигнали за пожар,противопожарните автомобили с екип реагират на тези обаждания,а в даден момент може да се получи сигнал за наистина възникнал пожар.        

                    За недопускане на запалвания и пожари през настоящата кампания Областна Дирекция “Пожарна безопасност  и защита на населението” гр. Добрич призовава всички граждани и цялата общественост стриктно да спазват  противопожарните изисквания  :

-          Да се направят необходимите противопожарни ивици и се разпарцелират масивите на участъци за еднодневна работа,да се организира охрана на на посевите във връзка с движението на МПС в района;

-          Да се допуска на работа само технически изправна и пожарообезопасена селскостопанска техника.Председателите на кооперации,арендаторите и ЧЗС да поддържат в изправност противопожарните приспособления и трактори с плугове;

-          Да не се допуска палене на огън и пушене на цигари в близост до посевите;

-          Да се спазва стриктно забраната за опалване на стърнища,сухи треви и крайпътни ивици;

-          При установявания на запалвания и пожари незабавно да се уведомят службите за ПБЗН на тел. 160;

-          Да се въздържаме от “шеги” със службите на ПБЗН,защото излизането на лъжливи повиквания натоварва допълнително амортизираната противопожарна техника.

                

 

 

 

 

27.06.2007 година                                     ОД “Полиция” – гр. Добрич                                                                                   
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди