изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:38 EEST
РАБОТНИЦИ И СИНДИКАЛИСТИ ЗОВАТ: "НЕ КУПУВАЙТЕ ОЛИО "КАЛИАКРА", ПРОИЗВЕДЕНО В УНГАРИЯ"    
НовиниСлед 36 часа блокада в "Калиакра" седнаха да преговарят

На нарочна пресконференция вчера регионалният координатор на КНСБ Гинка Василева от името на работещите в "Калиакра" призова българите: "Не купувайте олио "Калиакра", произведено в Унгария. Така подпомагаме унгарската икономика, унгарските работници". Тя заяви, че намеренията на всички са да отстояват исканията си до край.
 След поставено искане от изпълнителния директор на добричката рафинерия "Калиакра" Цветан Илиев и постъпила жалба в полицията от представители на администрацията на фирмата, че не ги допускат до работните им места, протестиращите вдигнаха блокадата от порталите на завода, която продължи 36 часа. В отговор Цветан Илиев вчера прие контактната група и започнаха преговори по социалния план. След срещата бе подписан протокол от двете страни, в който фигурират исканията на работниците, информира Г. Василева, която ръководи групата за преговорите. "Цв. Илиев заяви пред нас, че няма правомощия да преговоря за повече от 6 заплати обезщетение, което е записано в протокола. Там фигурира още нашето искане - хората да получат 12 заплати като обезщетения. Друго наше искане е на оставащите им от 1 до 3 години до пенсия, както и на хората с намалена трудоспособност, да бъдат изплатени 18 работни заплати като обезщетения. На всички да бъдат предоставени по 450 лв. срещу документ за преквалификация. Поискахме още двама социално слаби работници - Елена Цанкова и Димитър Пенков, да бъдат устроени на работа в оставащата да действа зърнобаза" - каза Г. Василева.
 Протоколът е подписан от двете страни и ще бъде изпратен до офиса на компанията в Женева и главния изпълнителен директор Жан-Луи Горбен, а негови копия ще се изпратят до д-р Желязко Христов, областния управител Динчер Хаджиев и кмета Детелина Николова. Писма в подкрепа на исканията на работниците в Женева ще изпратят губернаторът и кметът на Добрич, депутати от региона, както и д-р Ж. Христов. Сега се чака отговорът на офиса в Женева на компанията.
 


Сходни връзки

РАБОТНИЦИ И СИНДИКАЛИСТИ ЗОВАТ: "НЕ КУПУВАЙТЕ ОЛИО "КАЛИАКРА", ПРОИЗВЕДЕНО В УНГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди