изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:46 EEST
МЪЛНИЯ ИЗПЕПЕЛИ ПШЕНИЧЕН МАСИВ    
Новини

Паднала мълния в пшеничен масив между селата Кремена и Царичино, община Балчик е станала причина за запалването на около 650 дка с пшеница, съобщи за НДТ директорът на областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Димчо Симеонов. "Малко преди да изгори пшеничният блок е завалял и дъжд, което е помогнало на трите коли от Каварна, Балчик и Генерал Тошево да потушат огъня" - разказа още Симеонов.



Благодарение на действията им и на дъжда са спасени намиращи се в близост други 1000 дка с пшеница, както и горски масив. Още един пожар е възникнал в житна нива вчера - в землището на село Поп Григорово, между селата Житница и Тянево. Изгорели са над 20 дка пшеница, като тук най-вероятната причина за пожара е хвърлена незагасена цигара от преминаващо МПС, коментира още Симеонов. До 19 часа огнеборците от Добрич вчера са излезли за 18 пожара, 11 от които на територията на Добрич. Най-сериозен в Добрич е бил пожарът, збухнал в сухи треви в района на Лозята, близо до ЖП-линията, като е имало реална опасност да изгорят множество вили в района.
Основните причини за възникването на пожари в нивите е липсата на противопожарни просеки, както и нехайното отношение от шофьори, които изхвърлят по време на движение незагасени фасове през прозорците на колите си. От ОД "ПБЗН" още веднъж апелират към земеделските стопани да направят нужните просеки, за да се ограничат максимално при избухване пожарите. В това и без друго горещо време като цяло пожарната  опасност е повишена и затова всички трябва да бъдат внимателни при боравенето с огън, а пушачите да не хвърлят безразборно незагасени фасове или клечки кибрит.
 


Сходни връзки

МЪЛНИЯ ИЗПЕПЕЛИ ПШЕНИЧЕН МАСИВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди