изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 22:58 EEST
Първанов към гарда от НСО Марков: Изчисти името ми    
Новини"Изчисти името ми, намери начин". Това е казал на бившия служител на НСО Николай Марков президентът Георги Първанов по време на вчерашната им среща на “Дондуков” 2.

Това заяви самият Марков пред Нова телевизия, предаде БГНЕС. Миналата седмица гардът обяви, че служители на НСО с политически цели събират информация за охранявани от службата лица. На репликата на държавния глава Марков отговорил: “Обучен съм да пазя, не да разрушавам”. По повод съобщението на прессекретариата на държавния глава, че Марков не е отговорил на нито един от поставените му въпроси, гардът каза, че конкретни въпроси не са му задавани, а е имало само призив да извади доказателства за твърденията си. Още вчера той посочи, че не е говорил на срещата в президенството, тъй като не е бил съгласен на нея да присъства ръководството на НСО. Бих представил доказателства във формат, който гарантира моята сигурност и нормалното функциониране по-нататък на службата, обясни Марков. Той призова Първанов да даде публичност на стенограмата на заседанието вчера. Николай Марков увери, че при определени условия, които му дадат гаранции, ще изнесе доказателства за изявленията си. Бившият служител на НСО поиска и парламентарни гаранции за всички хора, които могат да свидетелстват по този случай. Вчера той заяви, че е бил заплашен от ген. Никола Колев, че нещата могат да загрубеят. Трябва да се разбере чия версия е истинската - на Марков или на неговите началници, коментира председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Никола Свинаров. Ако Марков бъде изслушен от комисията, то това означава, че той търси гаранции от парламента, каза Свинаров. Междувременно 50 депутати от ДСБ, ОДС, БНС и независими внесоха проекторешение за създаване на временна анкетна комисия за разследване на твърденията за нераглементирана дейност от НСО.
 


Сходни връзки

Първанов към гарда от НСО Марков: Изчисти името ми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди