изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:04 EEST
Отхвърлени са версиите, че ток е убил работниците от E.ON в Добрич    
НовиниДобрич. Изключени са първоначалните версии, че работниците от E.ON при вчерашната трагедия в Добрич са били поразени от ток. Това каза за радио “Фокус” - Варна директорът на Областната инспекция по труда инж. Младен Мартинов.

От направената проверка е установено, че електрическата система е изключила след удара в 14.05 часа. В момента се работи по версията, че резервоарът на фирмения автомобил е бил пробит и изтеклото гориво се е възпламенило. Резервоарът е в кабината между двете седалки и огънят е обхванал автомобила много бързо. Работниците вероятно са били в шок, а и кабината е деформирана от удара и е било затруднено излизането на работниците, обясни още инж. Мартинов. Той уточни, че от КАТ изясняват имало ли е друг автомобил, участник в инцидента. Трудовите инспектори проверяват маршрута на колата на E.ON, както и имал ли е право шофьорът да я кара. Очакванията на инж. Мартинов са до края на седмицата да се изясни има ли нарушения на трудовата дисциплина, довели до инцидента. Пътното произшествие се води трудова злополука, тъй като хората са били с трудови договори, каза още инж. Мартинов. Той уточни, че до момента не е видял никакви официални документи и не знае дали работниците са били застраховани.
Както "Фокус" съобщи, вчера загинаха на място двама енергетици на 57 и на 40 години. Третият е в критично състояние във Военноморска болница във Варна. В знак на траур на сградата на E.ON в Добрич тази сутрин бяха спуснати черни знамена.
Йорданка КАЛЧЕВА

Четете www.focus-radio.net.
 


Сходни връзки

Отхвърлени са версиите, че ток е убил работниците от E.ON в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди