изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:38 EEST
Гард на НСО следял Първанов, Сидеров и Доган    
Ред и сигурностПетима политици са били обект на нерегламентирано събиране на информация от страна на НСО.  Това са Венцислав Върбанов като министър на земеделието, Стефан Софиянски като кмет на София, по-късно президентът Георги Първанов, лидерът на "Атака" Волен Сидеров и в момента лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Това заяви пред bTV бившият служител на НСО Николай Марков в подкрепа на твърдението си, че служители на службата са следели държавници и политици, които са охранявали. Общото между тези хора е един служител на НСО, който в различни периоди е бил охрана на всеки един от тях, обясни той, цитиран от "Фокус". Изброените от мен хора са жертви на нерегламентираното проследяване и те сега научават, че са обект на нерегламентирано събиране на информация, подчерта Марков. Той обяви, че ще поиска пълно "осветяване" на офицера Росен Георгиев Николов, който е събирал информацията. Нека президентът да каже защо лично отказа този офицер да бъде шеф на неговия екип за охрана, призова Марков, цитиран от БГНЕС. Той зададе въпроса какви отношения е имал Николов с дъщерята на бившия шеф на НСО ген. Димитър Владимиров и извършвал ли е частна дейност по негова заповед, докато е бил началник на службата. "Какво се случи в земеделското министерство и резерва, когато Николов беше лична охрана на Върбанов. Какво се случи в Столична община, когато той беше охрана на Софиянски? Защо след като президентът го отстрани, той отиде при Сидеров като лична охрана", попита гардът. "Искам Военната прокуратура да изкара абсолютно всичко. Кой реши и с чия заповед този човек сега стои в дома на Доган на камерите и микрофоните в дежурната на неговото имение", попита Марков. Той подчерта, че събираната информация отивала при полк. Петър Маринчев. На въпрос кой се ползва от събраните данни, Марков отговори: "Имам право да правя заключения, че информацията отива при президента Първанов". На репликата, че все пак според думите му държавният глава е жертва на събирането на информация, Марков отговори: "Тогава би трябвало да му зададете въпроса какво се случва в НСО".

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Гард на НСО следял Първанов, Сидеров и Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди