изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:19 EEST
ТПП ОРГАНИЗИРА ИНФОДЕН ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТА    
НовиниИнформационен ден по случай информационната кампания на Европейския парламент във връзка с 50-годишнината от подписването на Римския договор, ще се проведе на 10 април от 10,30 ч. в залата на Търговско-промишлената палата в Добрич.

БТПП и регионалните търговски палати, в сътрудничество с офиса на Европейския парламент в София, провеждат такива дни. Те са под мотото "Парламентът на всички европейски граждани - от Римския договор до предизвикателствата на разширяването и Конституцията за Европа". Кампанията включва организирането на 28 информационни дни на Европейския парламент в цялата страна. Тя продължава 8 месеца и ще завърши с Кръгла маса в София, съобщават от ТПП.
Европейският парламент е най-демократичната институция в ЕС, защото той е институция на европейските граждани. Той представлява интересите и защищава правата им. Целта на кампанията е българските граждани, като граждани от ЕС от 1 януари 2007 г., да научат повече за структурата, организацията, дейността, функциите, правомощията  и ролята на ЕП.
По време на информационните дни бизнесът и гражданите имат възможност да се запознаят с Европейския парламент и да получат информационни материали. Ще бъде обявен и национален конкурс "Европейският парламент -  моят парламент в Обединена Европа". Есетата ще се събират от организаторите по места до края на септември 2007 г.  Най-добрите 10 есета ще бъдат публикувани в брошура, която ще излезе на български и на английски език. Авторите на първите три най-добри есета ще бъдат наградени и ще участват в заключителната Кръгла маса на кампанията.
 


Сходни връзки

ТПП ОРГАНИЗИРА ИНФОДЕН ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди