изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:58 EEST
“ДОБРУДЖА” НАПРАВИ ПЪРВА ТРЕНИРОВКА    
СпортСедем нови футболисти се включиха в първата тренировка на ПФК "Добруджа" вчера. На заниманието се явиха и много състезатели от миналогодишния отбор, които имат срок до днес сутринта да потвърдят оставането си в тима.

Сред тях са Атанас Георгиев, Димитър Василев, Господин Господинов, Недко Ангелов, Симеон Симеонов, Николай Радомиров, Диян Попов, Явор Симеонов и Красимир Стефанов. Почти със сигурност в отбора остава и любимецът на публиката Филип Флоров, който вчера отсъстваше заради лични ангажименти. Петима от новите футболисти идват от школата на Черно море. Това са родените през 1989 година Венци Ганчев и Даниел Граматиков, които играят на поста централен защитник и са юношески национали, роденият също през 1989 г. дефанзивен халф Григор Ангелов, една година по-големият от тях универсален защитник Момчил Петров, както и добричлията Николай Илиев. Той също е юношески национал и е започнал да тренира футбол в Добруджа, след което преминава в Черно море. Николай Илиев играе като ляв защитник. След няколко годишна пауза Добруджа отново ще разчита на чужденци. Това са германците Стивън Хенинг и Робин Стефанов, който е от смесен брак. Двамата 19-годишни халфове са от школата на Бохум, а през миналия полусезон са играли в третодивизионния Аксаково. Селекцията в отбора ще продължи, като се очаква още интересни и познати имена да облекат жълто-зеления екип. В предсезонната подготовка Добруджа ще изиграе 7 контроли, като 4 от тях вече са уговорени. На 21 юли добричлии ще имат спаринг със сборен отбор от областта, на 28-и в Албена ще премерят сили с втородивизионен тим от Израел, на 1 август ще домакинстват на Шабла, а на 4-ти им предстои гостуване на елитния Спартак във Варна.

Ето какво сподели новият треньор на “Добруджа” Радостин Димов пред радио “Добруджа”: “Безкрайно съм благодарен на ръководството на отбора, че ми дава шанс да се развивам като треньор. Два поредни сезона бях помощник на Илиян Илиев, но решихме всеки да поеме по пътя си. Смятам да дам всичко от себе си, целите са ясни - първо място в групата и връщане в професионалния футбол. В събота  започва лагер в хана на ЕК “Старият Добрич”. От ръководството на отбора са поели ангажимент всичко да се изплаща навреме и да няма финансови проблеми. Няма да ни бъде лесно, защото отборите ще тръгват да се доказват срещу "Добруджа". Футболистите нямат договори в аматьорския футбол и е трудно тяхното задържане, затова ще заложа на твърда група от 20 души, за да не изпадам в критични ситуации. Ще дам шанс за изява и на местните момчета, за да имат опит за професионалния футбол. Със сигурност Здравко Петров и Георги Кичуков ще играят в Търговище, а Румен Босилков - в Несебър. НДТ

 


Сходни връзки

“ДОБРУДЖА” НАПРАВИ ПЪРВА ТРЕНИРОВКА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
“ДОБРУДЖА” НАПРАВИ ПЪРВА ТРЕНИРОВКА
Автор: Anonymous да 2007-07-06 @ 17:39 EEST
Сега като сме във "В" група, входът за мачовете ще стане ли безплатен?
“ДОБРУДЖА” НАПРАВИ ПЪРВА ТРЕНИРОВКА
Автор: Anonymous да 2007-07-06 @ 21:56 EEST

Голям тръц.

“ДОБРУДЖА” НАПРАВИ ПЪРВА ТРЕНИРОВКА
Автор: Anonymous да 2007-07-06 @ 22:42 EEST
Защо пък тръц? Аз пак си харесвам "Добруджа" и независимо къде играе пак ще си я поддържам. Каквото и да и се случва ако сме наистина добруджанци ще си я обичаме, а вие драскайте и плюйте и без това друго не правите, а само дебнете да изливате злоба и мъст.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди