изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:28 EEST
МАЛКА ПРИНЦЕСА БЕ КРЪСТЕНА В ДВОРЕЦА НА КРАЛИЦА    
НовиниНа култовата дата 7.7.2007 г., приемана от човечеството като символ на късмета, малката Мария-Виктория прие християнската вяра. Тя е дъщеря на нашата колежка Станислава Кръстева и съпруга и Евгений Георгиев.

Церемонията бе извършена в параклиса на Двореца в Балчик. И мястото на събитието не беше избрано случайно. Не само заради прелестите на това райско кътче край морето. А и защото малката госпожица, която е едва на 2 години и 7 месеца, е почти съименница на румънската кралица, която се е казвала Мария Александра Виктория де Единбург. Там отец Стратия от Балчик и кръстницата Албена Милкова въведоха малкото момиченце в лоното на християнството. Отецът пожела на Мария-Виктория - освен да расте здрава, умна, красива, обичана, да стане гранддама и да завърши Кеймбридж и Оксфорд. Подаръкът от малката кръщелница за кръстницата, която е пианист и живее във Виена, бе икона на Богородица, дело на добричкия иконописец Павлин Пенев. Тя е копие на икона от XIV век на Несебърската зографска школа. Много специален подарък получи малката християнка от държавния културен институт "Двореца", който  гостоприемно посрещна малката Мария-Виктория и нейните близки в бившата лятна резиденция на кралица Мария. Подаръкът беше връчен  от ръководителя "Културни дейности" в "Двореца" Жени Михайлова - един от първите екземпляри на току-що излязлата от печат книга "Приказките на кралица Мария". Тя е красиво илюстровано издание на три от приказките, които румънската кралица е разказвала на своите деца.
Ние от НДТ пожелаваме на малката госпожица да расте здрава, умна, красива и много обичана!
 


Сходни връзки

МАЛКА ПРИНЦЕСА БЕ КРЪСТЕНА В ДВОРЕЦА НА КРАЛИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди