изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:35 EEST
ПРОВЕРЯВАХА ГОТОВНОСТТА НА ПЛАЖОВЕТЕ ЗЯ ЛЯТОТО    
НовиниВ по-голямата си част морските плажове в Добричка област, за които е възложено стопанисването за лято`2007, към  момента са готови да посрещнат туристи и да им осигурят нормална и безопасна почивка. Това е установила проверка на областната управа в Добрич. Комисията е направила обхода си на 5 юли.

Тя е с председател Ангел Драгостинов - началник на отдел в областната управа.  Комисията е проверила всички 12 плажа, за които има сключени договори за стопанисване за лятото. Проверявано е за наличие на спасители, медицинско обслужване, почистване на плажа, наличие на душове и WC, както и дали ползвателите са определили и оставили 20% от активната пясъчна ивица за свободно плажуващи. За всеки плаж е направено заснемане на текущото състояние, което може да се приложи при необходимост. Констатирано е, че напълно готови - благоустроени и обезопасени, са плажовете: КК "Русалка", "Болата", "Каварна - централен", "СБА", "Балчик - Вили "Чайка", "Балчик - централен" , "Нов плаж" - Балчик и "Кранево - МДЛ". Двата плажа на "Божурец" все още не било  удачно да се ползват, тъй като там продължавало строителството на голф-игрище. Пред "Двореца" в Балчик не е приключило поставянето на чадъри. Проблем с установяване на кадастрални граници е възникнал на плажа пред вили "Чайка" в Балчик.  Становището на комисията е, че ползвателите не са изправени пред непреодолими проблеми.
След проверката на плажовете пред КК "Русалка", "Болата" и "Каварна-централен" поради рязко влошилите се метеорологични условия не са открити туристи. Причината са появилите се силна пясъчна буря и силен вятър на пориви, което било предпоставка спасителите да вдигнат червен флаг и реално да затворят плажовете, информират от областната управа.
 


Сходни връзки

ПРОВЕРЯВАХА ГОТОВНОСТТА НА ПЛАЖОВЕТЕ ЗЯ ЛЯТОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди