изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:13 EEST
"ТУЗЛАТА" Е ПЪЛНА 100 ПРОЦЕНТА    
Здраве

Обещаните от министър Гайдарски пари никакви ги няма

Санаториум "Тузлата" в момента е пълен 100 процента, съобщи вчера главният лекар на лечебното заведение д-р Камелия Кирчева. В санаториума има 60 души, а според записванията, "Тузлата" ще работи с пълен капацитет до средата на септември. "Дай Боже, тоя месец да раздадем на хората майските заплати" - каза д-р Кирчева.



 

Както НДТ писа, заради липса на финанси и лоши условия, "Тузлата" затвори врати през зимата и започна да работи на 15 март с договор със Здравната каса. Персоналът в лечебното заведение драстично е намалял, оплака се д-р Кирчева. От 48 души през миналата година, сега в "Тузлата" работят 32-ма. Причината е в липса на средства за заплати.

Обещаните 100 000 лева финансова инжекция още миналата година от здравния министър Радослав Гайдарски все още се губят по трасето. Нито стотинка помощ не е пристигнала от принципала на санаториума - Министерството на здравеопазването. Последното писмо, което е писала д-р Кирчева до министъра, е било за 25 000 лева за охрана. И за него няма отговор, няма и пари. Санаториумът има предписание от Пожарната служба. "Изпратих пак писмо, приложих и предписанието. Отговориха ми да си направим инвестиционен план и да го изпратим на финансовото министерство. Вече се отказах да се моля за пари. Ще работим, докато санаториумът падне на главите ни" - обясни д-р Кирчева.

Все пак помощ на "Тузлата" оказали от вестник "Трета възраст". В редакцията се получили писма със запитвания за лечебната сила на калта в санаториума и как да се свържат с него. "Написахме отговор до вестника и в резултат на това имаме много записвания. Въпреки че условията са лоши, хората идват" - каза д-р Кирчева.

“Тузлата” е 100 процента собственост на държавата. Неин принципал е Министерството на здравеопазването. Сградата е построена през 1957 година. Оттогава основен ремонт не е правен. НДТ

 


Сходни връзки

"ТУЗЛАТА" Е ПЪЛНА 100 ПРОЦЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди