изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:09 EEST
Китай отбеляза връх в износа си през юни    
КитайТърговското салдо на Китай през юни достигна 26.9 милиарда долара. Според САЩ Китай постига такъв успех като държи умишлено националната валута слаба спрямо долара.

Китай съобщи, че повишението на търговското салдо през юни е 27 процента годишно. Стойността на износа е нараснала до 103.3 милиарда долара. За сравнение търговският излишък на САЩ за юни е 14 милиарда долара и 73 милиарда за първите шест месеца на годината.

ЕС и САЩ отдавна предупреждават, че Китай е сериозен противник на световните пазари и износът на страната заплашва националните производства заради ниската цената и масовост на продукцията, както и честите отклонения от стандартите на качеството. Китай предприе мерки да спре критиките, като постави данък върху някои от износите и намали преференциите, припомня BBC. Въпреки това Пекин търпи критики за валутната си политика. Според прогнозата на Световната банка ръстът на китайската икономика се повиши до над 10 на сто за 2007 г.

Китайското министерство на финансите увеличи данъка върху борсовата търговия от 0.1 % на 0.3 на сто в сила от 30 май. Идеята е да се "охлади" борсовата търговия. 300 000 китайци търгуват на борсата. Заради популярността на борсовата търговия властите предупредиха хората да бъдат внимателни при получаването на електронни съобщения относно акции и да не се предоверяват на брокерите.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Китай отбеляза връх в износа си през юни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди