изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:46 EEST
БЮРОТО ПО ТРУДА НАБИРА СПЕЦИАЛИСТИ ЗА РАБОТА В ГЕРМАНИЯ    
ИкономикаПодбор на специалисти за работа в Германия по условията на междуправителствената спогодба от 1992 г. ще проведе Дирекция "Бюро по труда" - Добрич. 30 са вакантните места за готвачи. Изискванията към тях са да бъдат на възраст до 40 г., завършили професионално образование за готвач и съответен трудов стаж или завършено професионално обучение и професионален опит от последните 3 години.

Те трябва да имат и добри до задоволителни познания по немски език. Още толкова са свободните места за сервитьори, като за предпочитане е те да са жени до 30 години със завършено професионално образование за сервитьор и съответен трудов стаж или завършено професионално обучение и професионален опит от последните 3 години. Необходими за кандидатите са много добри познания по немски език, а владеенето на английски език е допълнителен плюс.

За администратори /нощни портиери/ имат шанс двама, желаещи да работят зад граница. Те трябва да са на възраст до 40 г., да притежават професионално образование от областта на хотелиерството /гастрономията/ и съответен трудов стаж или завършено професионално обучение и професионален опит от последните 3 години, много добри познания по немски и добри познания по английски език, компютърна грамотност.

Десет са местата за специалисти хотелиери. Предпочитанията са към жени до 30 год. Те ще бъдат ангажирани за следните дейности: сервиране на закуска, обслужване, почистване на стаи, рецепция. Изискванията са завършено професионално образование в сферата на хотелиерството /гастрономията/ и съответен трудов стаж или завършено професионално обучение и професионален опит от последните 3 години; много добри познания по немски език, познания по английски език са допълнителен плюс.

От Дирекция "Бюро по труда" - Добрич обявяват и 40 места за медицински сестри до 40 г. Те трябва да притежават професионално образование, опит и много добри познания по немски език.

Търсените специалисти от системната гастрономия са 70. Възрастовото ограничение и за тях е до 40 год. Освен това те трябва да имат завършено професионално образование: в областта на гастрономията; продавачи в сферата на хранителните стоки; икономика на туризма, икономика на предприятието, икономика на търговията;

или с минимум 3 години професионален опит в гастрономията или ресторант за бързо хранене през последните 3 години. Необходими са им и добри познания по немски език.

Пет са местата за продавачи /хранителни стоки, търговия на дребно/ до 40 г., с професионално образование, опит и добри познания по немски език.

От ДБТ - Добрич търсят за Германия и 20 селскостопански специалисти /растениевъди, агрономи, градинари, горски работници, механици на селскостопански машини/ до 40 г. Те трябва да притежават професионално образование или минимум 3-годишен професионален опит по професията, както и добри познания по немски език.

50 са местата за занаятчии до 40 год. с професионално образование, опит, добра квалификация и познания по немски език. Тази бройка се разпределя за строителни работници - зидари, бетонджии и арматуристи; електричари в строителни или индустриални предприятия; бояджии в строителни или индустриални предприятия; шлосери; заварчици; стругари/фрезисти със CNC познания.

10 са вакантните места за олячи/месари, а за кандидатите е необходимо да имат професионално образование и опит или най-малко 3-годишен професионален стаж. Нужни са им и познания по немски език, свързани с професията.

Всички, желаещи да работят в Германия и отговарящи на посочените изисквания, могат да подават документи до 25 септември 2007 г. в стая 607 на Дирекция "Бюро по труда"- Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

БЮРОТО ПО ТРУДА НАБИРА СПЕЦИАЛИСТИ ЗА РАБОТА В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди