изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:55 EEST
БАЩА ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА И КОШМАРИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ    
Ред и сигурностУсловна присъда от 2 години и 3 месеца с 4 години изпитателен срок постанови Окръжният съд в Добрич на 31-годишния Демир Али.

Той бе признат за виновен, че на 7 октомври 2006 година - при пътно-транспортно произшествие, е причинил смъртта на 2-годишната си дъщеричка. В резултат на инцидента тежки наранявания са получили останалите трима пътници в автомобила. Обвиняемият направи пълни самопризнания и се призна за виновен. Последните му думи пред съдия Калина Димитрова бяха, че съжалява за инцидента, както и, че почти всяка вечер сънува кошмари в резултат на това, че е отнел живота на малкото си детенце.  

Тежкото ПТП става на 7 октомври около 15 часа. Предната вечер Демир изпил 400 грама водка в дома на тъща си. Той качил своето семейство и племенника си в лек автомобил “Опел Вектра”, който е на баща му, за да се приберат. Около 10 часа обвиняемият паркира колата пред пивницата в село Котленци, за да се види със свои познати. През това време роднините на Демир го чакат в колата, а той изпил една бира. Загубеното време водачът на Опела решава да компенсира, като натисне педала. По неравния път колата между Методиево и Победа се движила със скорост от 150 км/час. Малко след село Победа шофьорът изгубил контрол над автомобила и той се блъснал в няколко дървета. В резултат на това западната машина се разцепила на две, а пътуващите са настанени в болница. Няколко часа след това двегодишната дъщеричка на Демир е починала в здравното заведение, въпреки усилията на докторите да я спасят. Останалите пътници се разминали с тежки наранявания.

Експертизите на вещите лица също показват, че автомобилът се е движил с не по-малко от 150 км/час или това е 42 метра в секунда. Вещите лица установяват още, че е нямало никаква повреда на колата, която да е причина за катастрофата.

В своята пледоария прокурорът заяви, че колата е била потенциална бомба при един такъв неравен и мокър участък.        

По закон подсъдимият трябваше да получи от 3 до 10 години затвор, но Демир призна вината си и фактите по обвинението. Това наложи  процесът да се гледа по друг ред, при който съдът трябваше да постанови присъда под предвидения минимум в Закона, а в случая той бе 3 години. Прокурорът поиска ефективна присъда от 2 години и 11 месеца, както и 3 години обвиняемият да остане без книжка. Адвокатът на подсъдимия наблегна в своите финални думи на това, че неговият подзащитен е с чисто съдебно минало и че е направил пълни самопризнания. Защитата поиска условна присъда, тъй като по-голямо наказание от това за Демир да изгуби детето си няма и последиците за него са за цял живот. Освен това младият мъж се грижел и за прехраната на семейството си. В досъдебното производство пък роднините на подсъдимия са заявили, че не искат наказание за Демир.  

По-късно - освен условната присъда, магистратите постановиха обвиняемият да остане 3 години без книжка. НДТ      

 


Сходни връзки

БАЩА ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА И КОШМАРИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди