изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 21:16 EEST
ИВАН ЗВЕЗДЕВ ЩЕ ЖУРИРА ВИСША КУХНЯ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ    
ОбразованиеСтипендия от 500 евро ще получи най-добрият кандидат за Кулинарната академия в Добрич

Стипендия от 500 евро ще получи победителят от състезанието "Коктейл на годината". То ще се проведе на 29 юли в Добрич сред кандидатите да учат в новосъздадената Кулинарна академия. Тя е организирана съвместно от Международния колеж в Добрич и холандска фирма, която е с много голям международен опит по отношение на кулинарния мениджмънт и работи с най-големите хотелски вериги в света. Инвестицията на добричкото висше училище съвместно с холандското правителство е в размер на повече от 1,5 млн. лв. Между 20 и 30 студенти се очаква да бъде първият прием на академията тази година. Вече са приети 10 студенти. Следващият насрочен изпит е за 28 юли. Дадена е възможност и за индивидуални изпити. Над 150 души от цялата страна са проявили интерес към академията чрез сайта й. Очаква се кандидат-студенти да се включат в проявата "Коктейл на годината". Предвижда се тя да стане традиционна. Участниците ще трябва да представят умения във висшата кухня с помощта на консултанти. Те ще приготвят ястия от мексиканска, южняшка американска, а също и европейска кухня. Ще има и задачи за приготвяне на ястия с уиски "Джак Даниълс" - спонсор на проявата. Победителят ще получи възможност за стипендия от 500 евро. Ако той бъде приет в академията, с тях ще може да заплати таксите си за основни материали, специализирано облекло, професионални ножове, учебни помагала и други, с което да подпомогне обучението си. Очаква се председател на журито, което ще ги оценява, да е Иван Звездев. Ще бъде организирана и винена вечеря, на която ще бъдат представени бутикови вина от сомелиера Димитър Николов.
"Академията ще подготвя специалисти след средно образование. Тя е организирана съвместно с холандската фирма "HRC". Идеята е академията да се превърне в център за обучение на майстори-готвачи и мениджъри на кухненска продукция в Източна Европа. Интересът засега е предимно от млади хора от цялата страна. Тъй като много от тях работят в различни курорти, се предоставя възможност да им бъдат насрочвани и индивидуални изпити, съобщиха от Кулинарна академия.
 


Сходни връзки

ИВАН ЗВЕЗДЕВ ЩЕ ЖУРИРА ВИСША КУХНЯ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди