изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:02 EEST
ЗАУПОКОЙНА МОЛИТВА ЗА ЗАГИНАЛИТЕ ПО ПЪТИЩАТА    
НовиниСамо за последната седмица по пътищата са загинали седем, а други 12 добруджанци са ранени, сочат данните на "Пътна полиция"

Инициативата на сдружение "България Вита" за Заупокойна молитва за загиналите по пътищата и в Светата Божествена литургия за здраве се подкрепя от областния управител Динчер Ханджиев и кмета Детелина Николова, съобщиха от пресслужбите на областната управа и община. Тя ще бъде отслужена в неделя на 15 юли от 8.30 часа  в храм "Света Троица" в Добрич. Само за последната седмица по пътищата в областта са загинали седем, а други 12 добруджанци са ранени, сочат данните на "Пътна полиция" - КАТ. Сред тях са и трима служители на Е.ОН България, които загинаха при катастрофа преди седмица.
 "Разтревожени сме от нарастващите тежки катастрофи в Добричка област през последните месеци,  в които загинаха наши съграждани. Убедени сме, че мерките на КАТ и промените в Закона  за движение по пътищата не биха довели до положителен обрат, ако водачите, техните близки, приятели, всички ние не осъзнаем пагубният риск от нарушенията", се казва в прессъобщението от областната управа. В него добруджанци се приканват да бъдат съпричастни, а не примирени. "На този ден, нека си спомним за тези, които бяха убити и за тези, които продължават да страдат и са получили пътна травма поради чужди и собствени грешки, за тези, които ги няма вече  в нашата община, в нашата област. Нека почетем тяхната памет и изкажем съболезнование към техните семейства", пише още в него.
Областният управител призовава всички институции, неправителствени организации, училищата, медиите, частния сектор, структурите, които пряко обслужват катастрофите - като полиция, пожарна, спешна медицинска помощ, лекари и медицински сестри, да  обединят  усилията си в името и паметта на невинните жертви по пътищата. И настоява за по-голяма безопасност, за по-малко нещастия в движението по пътищата на нашата област.
Кметът Детелина Николова призова всички граждани да запалят свещ в памет на невинните жертви по пътищата в неделя и апелира към отговорно и  стриктно спазване на Закона за движение по пътищата.
 


Сходни връзки

ЗАУПОКОЙНА МОЛИТВА ЗА ЗАГИНАЛИТЕ ПО ПЪТИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди