изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:17 EEST
Стартира първата частна поща    
НовиниПървият конкурент на „Български пощи“ – T-Post, официално започна дейността си днес. Пощенската мрежа на първата частна фирма на пазара на пощенски услуги се изгражда от „Тип-Топ Куриер” АД по получената в края на миналата година лицензия за предоставяне на Универсална пощенска услуга.

Първият център за пощенски услуги на новата поща се намира в „Младост“ 1 в София. До края на септември предстои откриването на втория център в София, на първия в Пловдив, Благоевград и Сливен. До края на годината пък компанията планира да разполага с 12 центъра за пощенски услуги, а до края на 2008, когато приключва първият етап от осъществяването на получената лицензия, центрове ще има в 48 населени места.

Освен в тези центрове, пощенските пратки ще се приемат и чрез пощенски кутии за събиране на кореспондентски пратки, инсталирани на удобни за потребителите места, уточниха от компанията.

Засега T-Post може да работи само с кореспондентски пратки над 50 грама. Сегментът на писмата остава под държавен монопол до края на 2008 г., докогато според изискванията на Европейската комисия всички страни членки трябва напълно да либерализират пощенските си услуги. http://www.investor.bg

 


Сходни връзки

Стартира първата частна поща | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди