изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:24 EEST
Дикме и Кабил разрешили продажбата на 300 дка гори от Странджа    
Ред и сигурностСтотици декари земеделски земи са били продадени от природен парк Странджа в нарушение на закона за защитените територии. Сделките са извършени от Министерството на земеделието и горите през 2004 и 2005 г. По случая тече проверка, разпоредена от главния прокурор Борис Велчев.

През 2000 г. министърът на земеделието и горите Венцислав Върбанов обявява списък от територии за обезщетяването на притежателите на компенсационни бонове. В списъка са и стотици декари от парк Странджа.

Според закона за защитените територии обаче земята там не може да бъде продавана. Въпреки това през 2004 и 2005 г. тогавашният министър на земеделието и горите Мехмед Дикме и неговия заместник - сегашния министър Нихат Кабил, подписват продажбата на 300 декара от парка.

Границите на природен парк Странджа са отразени в картата на възстановената собственост едва миналата година. Хронологично паркът е обявен в "Държавен вестник" през 1995 г., а земите са били връщани на хората до 1998 г.

На продадените земи засега не се прави нищо. Някои са заградени с колчета и чакат новите си собственици. Главният прокурор пък чака резултатите от проверката по случая, която назначи в края на юни. http://btv.bg
 


Сходни връзки

Дикме и Кабил разрешили продажбата на 300 дка гори от Странджа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди