изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:53 EEST
НАБИРАТ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ДЕЦА ОТ ЕТНОМАЛЦИНСТВА    
НовиниОт областна администрация съобщиха, че Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства е започнал набирането на проекти по четири специализирани програми.

Първата има за цел да се гарантира равен достъп до качествено образование на децата и учениците от етническите малцинства, като ще бъдат отпускани средства за оптимизация на училищната мрежа в общините с малки и разпръснати населени места, включително чрез подпомагане на средищните училища за гарантиране на качествено образование в тях, казват още от областната управа. Ще бъдат отпускани пари и за проекти за подобряване на училищната среда в приемните детски градини и училища, както и за проекти, насочени към адаптацията на деца в детските градини и началните училища, за които българският език не е майчин. Максималната стойност по Програма 1 на един проект е 25 хил. лв., а общият бюджет е 250 хил. лв.
По Програма 2 трябва да бъдат представени проекти за съхраняване и развиване на културната идентичност на децата и учениците от етническите малцинства. По нея общият бюджет е в размер на 75 хил. лв., като максималната стойност на един проект е 7 500 лв. Програма 3 е за създаване на предпоставки за успешна социализация на децата и младите хора от етническите малцинства. Тук общото финансиране е на стойност 100 000 лева. Максималната стойност на един проект - 10 000 лева
Приемат се проекти и по Програма 4, целяща подпомагане процеса за превръщане на културното многообразие в източник и фактор за взаимно опознаване и духовно развитие на подрастващите и създаване на атмосфера за взаимно уважение, толерантност и разбирателство.
От областна управа уточняват още, че пълният комплект от документи за кандидатстване е публикуван на адрес: http://coiduem.mon.bg, а крайният срок за представяне на проектни предложения е 17:30 часа на 31 август 2007 г.
Допълнителна информация може да бъде получена от Кемал Асан, младши експерт отдел "РРАК" в областна управа.
 


Сходни връзки

НАБИРАТ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ДЕЦА ОТ ЕТНОМАЛЦИНСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди